Paola
Vuurmaker
- Berichten
- 77
Beste genootschapppen,
afgelopen zondag had @Veluwse Bob gyros zonder spit
https://www.bbqgenootschap.nl/threads/gyros-zonder-spit.38661/#post-541406
gemaakt en ik was meteen aan het mondwatering toen ik z’n post zag, OMG, dit moet ik namaken, en ik heb wat gemaakt… en was echt lekker
Ik had nog wat Boston butt, z’n 1,150 gram effe wat stuk bot en vet weg gedaan en in stukken gesneden en meteen met de marinade aan de gang…
Eerst nog wat Griekse rub zelfgemaakt
Daarna 2-3 uurtjes laten intrekken
1ste ronde en het vuur aan, indirect en directe grill klaarmaken
Eenmaal 200 graden meteen dichtschroeien
Daarna indirect laten garen tot een kerntemperatuur tussen 70-72 graden
2de ronde en verder met ntomatorizo en Griekse salade
En natuurlijk ook zelf tzatziki gemaakt
Manlief moet goed keuren, en was geslaagd
Vlees klaar en in reepjes gesneden
Et Voila! Het was te lekker
Met een lekkere Riesling uit de Elzas, a match made in heaven!
Was een geslaagde avond! En was echt leuk om te doen
afgelopen zondag had @Veluwse Bob gyros zonder spit
https://www.bbqgenootschap.nl/threads/gyros-zonder-spit.38661/#post-541406
gemaakt en ik was meteen aan het mondwatering toen ik z’n post zag, OMG, dit moet ik namaken, en ik heb wat gemaakt… en was echt lekker

Ik had nog wat Boston butt, z’n 1,150 gram effe wat stuk bot en vet weg gedaan en in stukken gesneden en meteen met de marinade aan de gang…
Eerst nog wat Griekse rub zelfgemaakt
Daarna 2-3 uurtjes laten intrekken
1ste ronde en het vuur aan, indirect en directe grill klaarmaken
Eenmaal 200 graden meteen dichtschroeien
Daarna indirect laten garen tot een kerntemperatuur tussen 70-72 graden
2de ronde en verder met ntomatorizo en Griekse salade

En natuurlijk ook zelf tzatziki gemaakt
Manlief moet goed keuren, en was geslaagd
Vlees klaar en in reepjes gesneden
Et Voila! Het was te lekker

Met een lekkere Riesling uit de Elzas, a match made in heaven!
Was een geslaagde avond! En was echt leuk om te doen

Laatst bewerkt: