Beef en Steak

Gyros wannabe

Paola

Vuurmaker
Berichten
77
Beste genootschapppen,

afgelopen zondag had @Veluwse Bob gyros zonder spit
https://www.bbqgenootschap.nl/threads/gyros-zonder-spit.38661/#post-541406
gemaakt en ik was meteen aan het mondwatering toen ik z’n post zag, OMG, dit moet ik namaken, en ik heb wat gemaakt… en was echt lekker 😋

Ik had nog wat Boston butt, z’n 1,150 gram effe wat stuk bot en vet weg gedaan en in stukken gesneden en meteen met de marinade aan de gang…

IMG_9679.jpeg

Eerst nog wat Griekse rub zelfgemaakt

IMG_9680.jpeg

Daarna 2-3 uurtjes laten intrekken
IMG_9682.jpeg

1ste ronde en het vuur aan, indirect en directe grill klaarmaken
IMG_9685.jpeg

Eenmaal 200 graden meteen dichtschroeien
IMG_9686.jpeg

Daarna indirect laten garen tot een kerntemperatuur tussen 70-72 graden

IMG_9683.jpeg

2de ronde en verder met ntomatorizo en Griekse salade 🥗
IMG_9684.jpeg

En natuurlijk ook zelf tzatziki gemaakt
IMG_9687.jpeg

Manlief moet goed keuren, en was geslaagd
IMG_9690.jpeg

Vlees klaar en in reepjes gesneden

IMG_9689.jpeg


Et Voila! Het was te lekker 🤤

IMG_9691.jpeg

Met een lekkere Riesling uit de Elzas, a match made in heaven!

Was een geslaagde avond! En was echt leuk om te doen👌🏼
 
Laatst bewerkt:
Ziet er heerlijk uit!
 
Terug
Bovenaan Onderaan