Corneel
Tondelzoeker
- Berichten
- 4
Hallo allemaal,
Ik ben Kees en heb me pas aangemeld voor dit forum. Na 17 jaar een flatje met een mini(net niet)balkonnetje heb ik eindelijk een flinke tuin tot mijn beschikking gekregen na aankoop van ons eerste koophuis. In de afgelopen jaren heb ik al vaak geexperimenteerd met het roken en grillen van vis en vlees, dit tot grote tevredenheid van mezelf en mijn gezin, maar tot waanzin van mijn buren die mijn rook-activiteiten wat minder konden waarderen. Hierdoor ben ik er maar mee gestopt.
Hoewel we nog druk bezig zijn in en om het huis met allerlei kleinere en grotere klussen wilde ik toch heel graag serieus aan de slag met het roken en langzaam garen van vleesgerechten. Tijdens de verbouwing heb ik mezelf al een mini-kamado gekocht van de Lidl, met het idee dat de verbouwing al genoeg zou kosten. Deze staat echter nog in de verpakking op zolder.
Vorige week heb ik toch (misschien in een opwelling, maar nog geen moment spijt gehad) een mooie grote kamado gekocht (bij HBM) omdat ik na al dat geklus in huis toch ook wel wil genieten van alles wat we hebben gedaan.
Wanneer de tuin klaar is ga ik ermee aan de slag. We willen graag wat vaker slow-cook gerechten maken als pulled-pork en rollades, maar ik wil ook graag lekkere pizza's gaan maken en gegrilde kip. Ook wil ik weer lekker zalm e.d. gaan roken. Mijn doel is betaalbare ingredienten te gebruiken en daar toch hele mooie gerechten van te maken. (Zoals een flinke varkensschouder om pulled-pork mee te maken)
Gelijk maar een vraag. Zouden jullie de mini erbij houden of kan ik die net zo goed weer verkopen? M'n idee is dat het misschien wel makkelijk is voor als je eens snel een paar sateetjes wil grillen ofzo.
Groeten, Kees
Ik ben Kees en heb me pas aangemeld voor dit forum. Na 17 jaar een flatje met een mini(net niet)balkonnetje heb ik eindelijk een flinke tuin tot mijn beschikking gekregen na aankoop van ons eerste koophuis. In de afgelopen jaren heb ik al vaak geexperimenteerd met het roken en grillen van vis en vlees, dit tot grote tevredenheid van mezelf en mijn gezin, maar tot waanzin van mijn buren die mijn rook-activiteiten wat minder konden waarderen. Hierdoor ben ik er maar mee gestopt.
Hoewel we nog druk bezig zijn in en om het huis met allerlei kleinere en grotere klussen wilde ik toch heel graag serieus aan de slag met het roken en langzaam garen van vleesgerechten. Tijdens de verbouwing heb ik mezelf al een mini-kamado gekocht van de Lidl, met het idee dat de verbouwing al genoeg zou kosten. Deze staat echter nog in de verpakking op zolder.
Vorige week heb ik toch (misschien in een opwelling, maar nog geen moment spijt gehad) een mooie grote kamado gekocht (bij HBM) omdat ik na al dat geklus in huis toch ook wel wil genieten van alles wat we hebben gedaan.
Wanneer de tuin klaar is ga ik ermee aan de slag. We willen graag wat vaker slow-cook gerechten maken als pulled-pork en rollades, maar ik wil ook graag lekkere pizza's gaan maken en gegrilde kip. Ook wil ik weer lekker zalm e.d. gaan roken. Mijn doel is betaalbare ingredienten te gebruiken en daar toch hele mooie gerechten van te maken. (Zoals een flinke varkensschouder om pulled-pork mee te maken)
Gelijk maar een vraag. Zouden jullie de mini erbij houden of kan ik die net zo goed weer verkopen? M'n idee is dat het misschien wel makkelijk is voor als je eens snel een paar sateetjes wil grillen ofzo.
Groeten, Kees