- Berichten
- 25
Van de week even flink ingeslagen met procureur. Ik vind dit een heerlijk veelzijdig stukje vlees en gebruik dit ook voor oa de worstmakerij.
Maar ik had ook weer eens zin in iets van het spit op de bbq. En het thema deze week is Grieks, dus ik dacht ik maak een lekkere Griekse procureurrollade.
Video:
Qua vulling heel simpel gehouden en gekozen voor feta, zongedroogde tomaat en rode ui.
Daarna de procureur gevlinderd en belegd. Hierbij gebruik ik ook de (vind ik) beste griekse kruidenmix op het moment, The Greek van de ons welbekende @noskos . Deze is ook niet te zout en dat vind ik erg fijn.
Hierna opgerold, afgebonden en gekruid.
Toen een paar uur in de koelkast in afwachting tot ik de spies er doorheen kon steken, altijd weer een leuk moment vind ik zelf
Mijn weber voorbereid, dus spit kon aan. Bbq temp rond 160 gehouden. Kern temp 68 graden. Klein beetje kersenhoutchunks aan het begin.
Na drie uur (een uur langer dan gepland, maar daar heb ik vaker last van) was 68 graden kern bereikt.
Even laten rusten tot ik niet meer kon wachten (dit was veels te kort uiteraard) en toen aangesneden.
De helft laten afkoelen, gevacumeerd en bewaard voor een volgende hongeraanval. De andere kant geportioneerd en heerlijk van genoten. Uiteraard met een flinke lading huisgemaakte tzatziki en een simpele salade.
De rollade was echt heel erg lekker. Sappig en vol van smaak. Voor een volgende keer zou ik iets meer los gaan met de kruiden van @noskos , want dat had nog ietsjes beter gekund.
Maar ik had ook weer eens zin in iets van het spit op de bbq. En het thema deze week is Grieks, dus ik dacht ik maak een lekkere Griekse procureurrollade.
Video:
Qua vulling heel simpel gehouden en gekozen voor feta, zongedroogde tomaat en rode ui.
Daarna de procureur gevlinderd en belegd. Hierbij gebruik ik ook de (vind ik) beste griekse kruidenmix op het moment, The Greek van de ons welbekende @noskos . Deze is ook niet te zout en dat vind ik erg fijn.
Hierna opgerold, afgebonden en gekruid.
Toen een paar uur in de koelkast in afwachting tot ik de spies er doorheen kon steken, altijd weer een leuk moment vind ik zelf
Mijn weber voorbereid, dus spit kon aan. Bbq temp rond 160 gehouden. Kern temp 68 graden. Klein beetje kersenhoutchunks aan het begin.
Na drie uur (een uur langer dan gepland, maar daar heb ik vaker last van) was 68 graden kern bereikt.
Even laten rusten tot ik niet meer kon wachten (dit was veels te kort uiteraard) en toen aangesneden.
De helft laten afkoelen, gevacumeerd en bewaard voor een volgende hongeraanval. De andere kant geportioneerd en heerlijk van genoten. Uiteraard met een flinke lading huisgemaakte tzatziki en een simpele salade.
De rollade was echt heel erg lekker. Sappig en vol van smaak. Voor een volgende keer zou ik iets meer los gaan met de kruiden van @noskos , want dat had nog ietsjes beter gekund.
Laatst bewerkt: