Beef en Steak

Griekse procureurrollade (foto's en video)

 

WouterM.

Sprokkelaar
Berichten
25
Van de week even flink ingeslagen met procureur. Ik vind dit een heerlijk veelzijdig stukje vlees en gebruik dit ook voor oa de worstmakerij.

Maar ik had ook weer eens zin in iets van het spit op de bbq. En het thema deze week is Grieks, dus ik dacht ik maak een lekkere Griekse procureurrollade.
Video:

Qua vulling heel simpel gehouden en gekozen voor feta, zongedroogde tomaat en rode ui.
1000028254.jpg


Daarna de procureur gevlinderd en belegd. Hierbij gebruik ik ook de (vind ik) beste griekse kruidenmix op het moment, The Greek van de ons welbekende @noskos . Deze is ook niet te zout en dat vind ik erg fijn.
1000028267.jpg


Hierna opgerold, afgebonden en gekruid.
1000028276.jpg
1000028278.jpg


Toen een paar uur in de koelkast in afwachting tot ik de spies er doorheen kon steken, altijd weer een leuk moment vind ik zelf 😄
1000028290.jpg


Mijn weber voorbereid, dus spit kon aan. Bbq temp rond 160 gehouden. Kern temp 68 graden. Klein beetje kersenhoutchunks aan het begin.
1000028293.jpg
1000028294.jpg


Na drie uur (een uur langer dan gepland, maar daar heb ik vaker last van) was 68 graden kern bereikt.
1000028316.jpg

1000028317.jpg


Even laten rusten tot ik niet meer kon wachten (dit was veels te kort uiteraard) en toen aangesneden.
1000028318.jpg


De helft laten afkoelen, gevacumeerd en bewaard voor een volgende hongeraanval. De andere kant geportioneerd en heerlijk van genoten. Uiteraard met een flinke lading huisgemaakte tzatziki en een simpele salade.
1000028324.jpg


De rollade was echt heel erg lekker. Sappig en vol van smaak. Voor een volgende keer zou ik iets meer los gaan met de kruiden van @noskos , want dat had nog ietsjes beter gekund.
 
Laatst bewerkt:
Lekker man! Ziet er top uit. Die ga ik maar eens kopiëren!
 
Dat ziet er heerlijk uit!

Procureur is echt een fantastisch stukje vlees.
 
Het ziet er verrukkelijk uit! Succes met de wedstrijd
 
Terug
Bovenaan Onderaan