W
willem72
Gast
De naam is William, of Willem, ook goed.
Reeds sinds jaren BBQ fanaat in de luwte. En dagelijkse kookgek. Altijd op zoek naar vers en lokaal en van daaruit zelf gerechten bedenken. Eigenlijk altijd op diverse Webers gegrild en gerookt (hoogtepunt was de pulled pork van Mangalica) totdat afgelopen zaterdag mijn lang gekoesterde wens in vervulling ging en Gerard voor de deur stond met de nieuwe BGE Large.
Gelukkiger kan ik niet worden. We hadden maanden gepland en gewerkt aan de nieuwe buitenkeuken in onze kleine stadstuin in het oude centrum van Deventer. We begonnen met een 4 meter lang werkblad te storten in beton, met aan het eind een ronde uitsparing waarin het ei zou moeten landen. Het was natuurlijk retespannend of het allemaal zou passen, hoogte, diameter, uitval deksel, etc. want aan gewapend beton valt niet veel te schaven.
Gelukkig paste het allemaal precies en in de afgelopen dagen is er al veel bijzonder lekkers van het eitje gerold. Ribs, gerookte kip- en kalkoenfilet, zalm, kippetjes, stoofschotel. Het is nog even wennen hoe met de temperatuur te spelen, maar dat gaat steeds beter.
Zodra ik erachter ben hoe ik hier foto's kan posten zal ik eens wat foto's plaatsen van de nieuwe buitenkeuken.
Ik zie er naar uit om veel te zien en te leren van de andere bezoekers hier! En uiteraard zal ik regelmatig een poging doen om iets bij te dragen aan dit forum.
Groeten,
Willem
Reeds sinds jaren BBQ fanaat in de luwte. En dagelijkse kookgek. Altijd op zoek naar vers en lokaal en van daaruit zelf gerechten bedenken. Eigenlijk altijd op diverse Webers gegrild en gerookt (hoogtepunt was de pulled pork van Mangalica) totdat afgelopen zaterdag mijn lang gekoesterde wens in vervulling ging en Gerard voor de deur stond met de nieuwe BGE Large.
Gelukkiger kan ik niet worden. We hadden maanden gepland en gewerkt aan de nieuwe buitenkeuken in onze kleine stadstuin in het oude centrum van Deventer. We begonnen met een 4 meter lang werkblad te storten in beton, met aan het eind een ronde uitsparing waarin het ei zou moeten landen. Het was natuurlijk retespannend of het allemaal zou passen, hoogte, diameter, uitval deksel, etc. want aan gewapend beton valt niet veel te schaven.
Gelukkig paste het allemaal precies en in de afgelopen dagen is er al veel bijzonder lekkers van het eitje gerold. Ribs, gerookte kip- en kalkoenfilet, zalm, kippetjes, stoofschotel. Het is nog even wennen hoe met de temperatuur te spelen, maar dat gaat steeds beter.
Zodra ik erachter ben hoe ik hier foto's kan posten zal ik eens wat foto's plaatsen van de nieuwe buitenkeuken.
Ik zie er naar uit om veel te zien en te leren van de andere bezoekers hier! En uiteraard zal ik regelmatig een poging doen om iets bij te dragen aan dit forum.
Groeten,
Willem