Te laat voor bacon dag maar lekker stukje spek mag altijd toch?
Stukje spek besteld bij m'n vaste slager. Een deel wordt morgen bereid volgens het walchers gilden recept van Noskos dus daarover morgen meer. Maar het andere deel ligt nu dus op de Q.
Ik heb de techniek van Gordon ramsay gevolgd waarbij hij het spek in een schaal doet en voor de helft vult met vocht + groenten, kruiden, wat je maar wilt. Mooie aan dat vocht is heel sappig vlees en een constante temperatuur rondom het vlees. Terwijl de bovenkant toch mooi krokant wordt.
Ik ben voor een kruidenmengsel gegaan met dingen die ik standaard heb liggen.
Zout, peper, knoflook, chilipepertjes, bonenkruid, oregano, salie, piment en steranijs. Dat samen met appelsap en een beetje water in een bakje, spek erin en hop op de Q.
het vocht is verdampt grotendeels na 2 uur op 160 graden.
Om een beetje extra grill smaak te krijgen heb ik het spek nog even zo op de grill (indirect) gelegd en wat perenhout erbij gedaan. Half uurtje zo nog los erop en dan is het wel klaar.
PS, gooi het overgebleven vocht niet weg! Daar maak je heerlijke aardappel puree mee
Als bijgerechtje, ui in Serrano ham met wat curry kruiden. Pak je in folie in en gooi je gewoon op de kooltjes. Beetje aan de zijkant zodat ze niet extreem heet liggen. je kunt daar trouwens echt alles bij doen wat je lekker vind qua kruiden. Je favoriete rub bijvoorbeeld.
Een zeer geslaagde maaltijd
Stukje spek besteld bij m'n vaste slager. Een deel wordt morgen bereid volgens het walchers gilden recept van Noskos dus daarover morgen meer. Maar het andere deel ligt nu dus op de Q.
Ik heb de techniek van Gordon ramsay gevolgd waarbij hij het spek in een schaal doet en voor de helft vult met vocht + groenten, kruiden, wat je maar wilt. Mooie aan dat vocht is heel sappig vlees en een constante temperatuur rondom het vlees. Terwijl de bovenkant toch mooi krokant wordt.
Ik ben voor een kruidenmengsel gegaan met dingen die ik standaard heb liggen.
Zout, peper, knoflook, chilipepertjes, bonenkruid, oregano, salie, piment en steranijs. Dat samen met appelsap en een beetje water in een bakje, spek erin en hop op de Q.
het vocht is verdampt grotendeels na 2 uur op 160 graden.
Om een beetje extra grill smaak te krijgen heb ik het spek nog even zo op de grill (indirect) gelegd en wat perenhout erbij gedaan. Half uurtje zo nog los erop en dan is het wel klaar.
PS, gooi het overgebleven vocht niet weg! Daar maak je heerlijke aardappel puree mee
Als bijgerechtje, ui in Serrano ham met wat curry kruiden. Pak je in folie in en gooi je gewoon op de kooltjes. Beetje aan de zijkant zodat ze niet extreem heet liggen. je kunt daar trouwens echt alles bij doen wat je lekker vind qua kruiden. Je favoriete rub bijvoorbeeld.
Een zeer geslaagde maaltijd