Beef en Steak

Gevulde varkenskophaas

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Marq
  • Startdatum Startdatum
 

Marq

Kooltjesharker
Berichten
112
Vandaag gevulde varkenskophaas gemaakt.
Varkenskophaas komt niet van de kop van het varken, maar is het voorste stukje, de 'kop', van de 'haas' van het varken.
Er lag een kilo hiervan in mijn vriezer te wachten op een feestje, en vandaag was het zover.

Ik had gekozen voor dit recept: varkenshaas omwikkeld met een matje van ontbijtspek en gevuld met basilicum, zongedroogde tomaat en parmezaanse kaas (die olijven vergeten we maar gauw, die mot ik nie).
In het recept werd niet gerept over rookhout. Daar was ik het uiteraard niet mee eens, dus heb 2 blokjes kersen erbij gedaan.

Bij het voorbereiden liep ik tegen een probleem aan. De varkenskophaas is blijkbaar flink dunner dan varkenshaas, zodat vullen niet ging lukken.
Ik bedacht als oplossing om er 2 met de opengesneden kant op elkaar te leggen. De ontbijtspek zou ze wel bij elkaar houden.
Dit bleek goed te werken.

Ik had nog nooit zo'n ontbijtspekmatje gevlecht, maar dit bleek erg eenvoudig te zijn.

Op de BBQ ook een erg eenvoudige bereiding: 180 graden indirect, zo'n 45 minuten, halverwege keren.

Resultaat was heerlijk. De varkenshaas was supermals en sappig en het spek en de vulling zorgden voor flink wat lagen (vrij subtiele) smaak.
De rooksmaak was ook mooi in balans.

2024-05-24 22.34.03.jpg
2024-05-24 22.35.23.jpg
2024-05-24 22.27.11.jpg

2024-05-24 22.36.41.jpg
2024-05-25 17.00.43.jpg
2024-05-25 17.24.57.jpg
2024-05-25 17.28.23.jpg
2024-05-25 18.04.07.jpg
 
Leuk recept ziet er erg lekker uit.

Verstuurd vanaf mijn AC2003 met Tapatalk
 
Terug
Bovenaan Onderaan