- Berichten
- 3.379
Voor de fotowedstrijd is het thema in de maand november "Grillmarks"
Dit gerecht past daar uitstekend in lijkt mij.
Ingredienten:
3 - 4 mooie courgettes.
150 gr Geitenkaas (kant en klaar pakje cr?me, of schijfjes Ch?vre), of als je geen geitenkaas lust een ander kruidenkaas variant
1 bosje Basilicum.
1 el fijngehakte peterselie
1/4 kopje spinazie blaadjes (optioneel)
1/2 tl vers citroensap
Olijfolie
PeZo naar smaak.
Bereidingswijze:
Meng de kaas, met de fijn gehakte peterselie, en breng deze op smaak met het citroensap, en de peper en zout.
(als je van die schijfjes Ch?vre gebruikt krijg je een wat steviger mengsel, welke meer tot zijn recht komt denk ik)
Mocht je niet gecharmeerd zijn van geitenkaas, dan kan je dit eventueel vervangen door een ander kruidenkaas mengsel.
Snij vervolgens de courgette in nette plakken van zo'n 4 ? 5 mm dik, en smeer deze in met de olijfolie. (mijn plakjes waren voor het mooie iets te dun, waardoor er tijdens het grillen gaatjes ontstonden)
Ik had ??n of ander snij apparaat van de Blokker geprobeerd, maar na ontdekt te hebben, dat het topje van mijn duim 4mm korter was geworden, heb ik de conclusie getrokken, dat je dit het beste met een mes kan doen :-[
Breng de courgette plakjes op smaak met wat PeZo.
Als de bbq op temperatuur is, gril dan de courgette op beide zijden, totdat er mooie grillmarks op staan, en de courgette zacht geworden is.
Haal de courgette van de bbq af, en laat deze afkoelen.
Leg op elk van de plakken courgette een lepeltje kaasmengsel (hoeveelheid afhankelijk van de grootte van de plakjes, en persoonlijke smaak).
Positioneer op ieder toefje kaasmengsel een blaadje basilicum, en optioneel een blaadje baby spinazie (dit staat in het originele recept, maar heb ik achterwege gelaten)
Rol de courgette op, en leg deze met de overlapping naar beneden op een bord.
Deze rolletjes kan je uitstekend van te voren al maken, bewaar deze dan afgedekt in de koelkast.
Eet smakelijk.
Mac
Dit gerecht past daar uitstekend in lijkt mij.

Ingredienten:

3 - 4 mooie courgettes.
150 gr Geitenkaas (kant en klaar pakje cr?me, of schijfjes Ch?vre), of als je geen geitenkaas lust een ander kruidenkaas variant
1 bosje Basilicum.
1 el fijngehakte peterselie
1/4 kopje spinazie blaadjes (optioneel)
1/2 tl vers citroensap
Olijfolie
PeZo naar smaak.
Bereidingswijze:
Meng de kaas, met de fijn gehakte peterselie, en breng deze op smaak met het citroensap, en de peper en zout.
(als je van die schijfjes Ch?vre gebruikt krijg je een wat steviger mengsel, welke meer tot zijn recht komt denk ik)
Mocht je niet gecharmeerd zijn van geitenkaas, dan kan je dit eventueel vervangen door een ander kruidenkaas mengsel.

Snij vervolgens de courgette in nette plakken van zo'n 4 ? 5 mm dik, en smeer deze in met de olijfolie. (mijn plakjes waren voor het mooie iets te dun, waardoor er tijdens het grillen gaatjes ontstonden)
Ik had ??n of ander snij apparaat van de Blokker geprobeerd, maar na ontdekt te hebben, dat het topje van mijn duim 4mm korter was geworden, heb ik de conclusie getrokken, dat je dit het beste met een mes kan doen :-[
Breng de courgette plakjes op smaak met wat PeZo.

Als de bbq op temperatuur is, gril dan de courgette op beide zijden, totdat er mooie grillmarks op staan, en de courgette zacht geworden is.
Haal de courgette van de bbq af, en laat deze afkoelen.
Leg op elk van de plakken courgette een lepeltje kaasmengsel (hoeveelheid afhankelijk van de grootte van de plakjes, en persoonlijke smaak).
Positioneer op ieder toefje kaasmengsel een blaadje basilicum, en optioneel een blaadje baby spinazie (dit staat in het originele recept, maar heb ik achterwege gelaten)

Rol de courgette op, en leg deze met de overlapping naar beneden op een bord.

Deze rolletjes kan je uitstekend van te voren al maken, bewaar deze dan afgedekt in de koelkast.

Eet smakelijk.
Mac