BasBQ
Beef en Steak

Geroosterde Paprikasoep met gegrilde kiphaasjes

 
 
 

El Chico

Stoker
Berichten
349
Tijd voor de lunch, dit word mijn derde sessie dit weekend.
Vanavond nog een inhaal Steven & Me en dan is er voorlopig helaas ff geen tijd meer om met de BBQ te spelen.


Ingredienten voor 2 personen:


4 zoete puntparika's
1/2 groene paprika
1 sjalot
1/2 rood pepertje
1 1/2 eetllepel olie
1 rundvleesbouillontablet
4 kiphaasjes
2 eetlepels fijngehakte basillicum
4 satestokjes




Rooster de paprika's en ontdoe ze van hun vel en snij ze in stukken.
Rijg de kiphaasjes aan de satestokjes en wrijf ze in met paprikapoeder(mild).
Pel en snipper de sjalot.
Maak het pepertje schoon en snij het is kleinen stukjes.Verhit de olie in een pan en fruit het sjalotje en de peper hierin zachtjes ongeveer 3 minuten.
Voeg de paprikastukken toe en smoor ze enkele minuten mee, voeg hierna 6dl water en de bouillontablet toe.
Kook de soep voor 10 minuten, pureer de soep daarna met een staafmixer of in de keukenmachine.
Snij de groene paprika in kleine stukjes van een 1/2 cm en voeg ze bij de soep.
Olie de kiphaasjes en grill ze gaar op de BBQ.
Doe de soep in de kommen en strooi er wat basilicum overheen, leg de Kiphaasjes boven op de soepkom en smullen maar.
Seveer eventueel met wat stokbrood.



















 
Leuk idee! En mooi gerecht zo!
 
Mooi!
 
Terug
Bovenaan Onderaan