- Berichten
- 416
Ik zag de recepten/draadjes van gerookte kipfilet en die eten wij thuis geregeld. Aangezien eigengemaakt (meestal) beter smaakt, ging ik dit ook proberen.
Ik heb gisteren een brine gemaakt naar het recept van Frits, ging goed. De kipfilets er een uur in laten zitten, schoobgespoeld, drooggedept en in de koelkast gezet.
Vanochtend de bbq aangestoken en als rookhout appelhoutsnippers genomen, toen de filets op de bbq gelegd.
Dit was m'n eerste low en slow gerecht (zo'n 3 uur op de bbq), dus het was echt leren hoe ik de temperatuur laag moest houden etc.
Filets op de plaat leggen was geen goed idee. Ik had beide branders ontstoken en daardoor werd de temperatuur al snel te hoog (eigenlijk logisch
)
E?n brander uit gedaan, maar niet de filets verplaatst naar het rooster :-[ , gelukkig keek ik om de 5 minuten (spannend zo'n 1e keer
) Na zo'n 50x kijken waren we 40 minuten verder en toen bleef de temperatuur op ca. 100 gr.C. Om de filets een beetje te beschermen tegen teveel schadelijke invloeden van buitenaf maar een rondje gaan skaten. Na ruim 3 uur was de kerntemperatuur 85 gr.C. en heb ik de filets eraf gehaald.
Resultaat en conclusie: beetje erg droog, voortaan minder de bbq open doen en temperatuur laag houden, 1 brander gebruiken. Pluspunt, de smaak is erg goed, we hebben meteen maar even 1 gegeten als tussendoortje.

Ik heb gisteren een brine gemaakt naar het recept van Frits, ging goed. De kipfilets er een uur in laten zitten, schoobgespoeld, drooggedept en in de koelkast gezet.

Vanochtend de bbq aangestoken en als rookhout appelhoutsnippers genomen, toen de filets op de bbq gelegd.
Dit was m'n eerste low en slow gerecht (zo'n 3 uur op de bbq), dus het was echt leren hoe ik de temperatuur laag moest houden etc.

Filets op de plaat leggen was geen goed idee. Ik had beide branders ontstoken en daardoor werd de temperatuur al snel te hoog (eigenlijk logisch

E?n brander uit gedaan, maar niet de filets verplaatst naar het rooster :-[ , gelukkig keek ik om de 5 minuten (spannend zo'n 1e keer

Resultaat en conclusie: beetje erg droog, voortaan minder de bbq open doen en temperatuur laag houden, 1 brander gebruiken. Pluspunt, de smaak is erg goed, we hebben meteen maar even 1 gegeten als tussendoortje.