Beef en Steak

Gerookte kip

 
 
 
 

picosuma

Gerijpt
Berichten
2.736
Moest de voorraad gerookte kip weer aanvullen .
Zaterdag de pekel gemaakt
2,5 liter water
200 gr zout
200 gr basterdsuiker
1 el gekneusde peperkorrels
1 el thijm
1/2 theelepel rozemarijn
4 laurier blaadjes
Dit allemaal bij elkaar even koken en koud laten worden.

Vandaag op de bbq indirect rond de 110 graden kerntemperatuur tot 65 graden
Dit was bereikt na ongeveer 1,5 uur effe proeven
Daarna in het vacu?m en de vriezer in

Had er ook nog een stukje plukspek bij gelegd dit nog even opgepeuzeld voor tussen door

En hier zijn de foto?s.

5d4d3bd99c34597e7c075388ce29300b.plist
dde1a40dd6717a166173fb1fbfe8d05f.plist
a6f1ce22709a4acf013d876ef5493dec.jpg
fc03ca2226432af26dc8e4a270388894.jpg
45a3515e3d22b8eb1b98807d0160c724.jpg
878a97e0483114a53e2e5b6ff3b79bd1.jpg
472db9e614f192be9b03f4899e00ef0d.plist
f6f083d511a154654fcc5a4d12ede898.jpg
2bdb10cb81927a63e9b3585620ea9397.jpg
345d8c906df6a7a1ef341b22b9b5953f.jpg
5365476b77300880e2cb5c14e9f1a86f.jpg

d186e47133ba0352cdcf95d935b9fa30.jpg
 
Heb je die herziene methode van Noskos toegepast? Op de foto zien ze er wel nog erg "sappig" uit. Ik lees dat je tot kern van 65 hebt laten gaan. Ik had toevallig gisteren ook gemaakt maar ging tot kern van 73 graden. Begrijp dat lagere kern wel kan maar dat je dan extra lang op laag moet doorgaren.
Dat spekhapje ziet er lekker uit, wat is dat precies?
 
KamadoNovice zei:
Heb je die herziene methode van Noskos toegepast? Op de foto zien ze er wel nog erg "sappig" uit. Ik lees dat je tot kern van 65 hebt laten gaan. Ik had toevallig gisteren ook gemaakt maar ging tot kern van 73 graden. Begrijp dat lagere kern wel kan maar dat je dan extra lang op laag moet doorgaren.
Dat spekhapje ziet er lekker uit, wat is dat precies?

Deed hiervoor ook al onder de 70 graden maar nu tot 65 en daarna gewoon op de plank rustig afkoelen en ze waren heerlijk we hebben er gelijk 1 opgepeuzeld

Dat spek is gewoon ingesneden zodat je doet blokjes krijgt niet helemaal doorsnijden dan in een ziplock zak met ketjap sambal en 5 kruiden goed mixen en laat dit een paar uur in de koelkast af en toe omdraaien en masseren en dan op de bbq
 
Terug
Bovenaan Onderaan