Beef en Steak

Gerookte kip !!

 
 

erik_schreurs8

Pitmaster
Berichten
836
Vandaag bezig met gerookte kip recept van Noskos
Gisteravond de pekel gemaakt
d42520eb6183ac73b8317970263e5bac.jpg
85068209c8a8dc2b2efeb0d05b1ed7af.jpg
c203fe656784397cbbdb73bddfdaea2a.jpg
da4a621e7c47c106f426ee32c7409104.jpg

Vanmorgen een paar uur gepekeld daarna in de koelkast gegooid om te drogen
En nu op de bbq met Appel hout

Ik had zon rookbommetje gemaakt maar die brand niet echt langer dan dat je een hand vol geweekte snippers op de kolen gooit
 
Ben benieuwd
 
1cb0902053353f78b6becdd75ff89fb7.jpg

Lichtelijke paniek bij de 60 gr daar heeft hij zowat een uur gehangen wist dus niet dat kip ook een zone kon hebben

Ff laten afkoelen en dan straks proeven !!
 
ziet er heerlijk uit, smul ze  :)
 
Ja heb wel gezocht op het forum maar die net gemist dan waar schijnlijk maar goed het was idd weer een leer proces
 
Net even geproefd lekkere smaak maar wat droog
Maar als ik het artikel lees wat Av in dat andere topic van gerookte kip lees komt dat dus door de Zone
 
zit dr dik in ja,,en langer in de pekel zodat er meer vocht de kip intrekt
 
Maar daar staat dus in procureur en brisket in pakken maar geld dat dan ook voor de kipfiletjes of kun je ze dan sneller op hogere temparatuur gaan roken
 
ErikSchreurs zei:
of kun je ze dan sneller op hogere temparatuur gaan roken

vooral niet hoger,maar door in te pakken haal je wel tijdwinst en minder droog vlees .
en de 2e helft van de sessie schijnt t vlees toch geen rook meer op te nemen zodat je t rustig kunt inpakken.
 
Terug
Bovenaan Onderaan