BasBQ
Beef en Steak

Gerookte Forel

 
 

wim

Stoker
Berichten
266
WF-2012-04-01IMG_0910.jpg

Gisteren maar weer eens gerookte forel gemaakt.

eerst een pekel gemaakt:
ca. 100 gr zeezout
1,5 el gekneusde peperkorrels
4 laurierblaadjes
0,5 l water

het geheel in een pannetje ca. 10 min laten pruttelen, zeven en dan aanvullen tot 2 liter.
hierin de forellen ca 1,5 uur laten zwemmen

WF-2012-04-01_MG_0899.jpg


De forellen afspoelen, droogdeppen en ca. 4 uur in de koelkast laten drogen

WF-2012-04-01_MG_0900.jpg


Dan op de WSM met wat kersenhout ca. 1 uur op 90 C.
voor erbij heb ik een bakje met in ringen gesneden rode ui met paprika.

WF-2012-04-01IMG_0909.jpg


Forel uitkleden, graat verwijderen en op een bordje met wat aardappelkroketten.



De forel was door de lage temperatuur nog heerlijk vet en had een lekkere rooksmaak.

Deze staat in ieder geval op mijn lijstje voor herhaling
 
Heerlijk!
 
ziet er goed uit, zal het eens aan mijn meisje voorleggen, ik ben niet zo van het zwemmende gebeuren  ;)
 
Ben meer een vlees eter dan vis, maar aangezien me dokter zegt dat ik wat meer vis moet eten.
Denk ik dat we dit maar op de todo lijst moeten toevoegen want dit ziet er wel  lekker uit.
 
Terug
Bovenaan Onderaan