Omdat het palingroken al een paar keer goed geslaagd was, eens iets anders geprobeerd. De vrouw naar de markt gestuurd, met de opdracht om vis te scoren. ze kwam thuis met 3 forellen en 2 makrelen.
Ze waren al schoongemaakt,maar toch ff nagekeken. De forellen waren goed schoon, in de makrelen zat op sommige plekken nog zwart vlies. dat er uitgehaald, afgespoeld en 1,5 uur gepekeld.
Daarna aan de speten geregen. De makreel blijft goed hangen, maar bij forel wil de kop al snel los scheuren,waardoor hij van de speet valt. Ik heb nog geen haken ( staat wel in de planning), dus voor de zekerheid het rooster er maar ingehangen,dan kunnen ze nooit diep vallen.
Ik heb ze zo 1,5 uur aan de lucht laten drogen.
Daarna heb ik ze een dik uur boven het vuur laten drogen met de deksel open.
Het garen van de forellen duurde denk ik 1,5 uur, bij een tontemp van rond de 80 graden. De kerntemperatuur was toen 65 graden. De makreel is wat dikker, dus die was er nog niet. Ik heb de forellen met speet en al eruit gehaald, en de makrelen ook door laten garen tot 65 graden. ik heb toen een paar briketten in de vuurla gegooid,zodat de temperatuur beter stabiel blijft, en er vochtig beuken mot op gegooid. De forellen weer in de ton, en na een uur roken vond ik het mooi geweest, en konden we aan tafel.
Ondertussen had ik een tomaten sausje met peper en knoflook gemaakt voor bij de makreel, en een citroens/room sausje voor bij de forel.
Mijn vrouw vond de forel helemaal niks, ik vond mn best lekker (ik ben geen echte vis fan). De makreel vond ze weer heerlijk,tot er een graat in dr keel vast bleef zitten, die ik er met een tang uit heb moeten halen.De makreel vond ik ook wel lekker.
Volgende keer weer gewoon varkensvlees.

Ze waren al schoongemaakt,maar toch ff nagekeken. De forellen waren goed schoon, in de makrelen zat op sommige plekken nog zwart vlies. dat er uitgehaald, afgespoeld en 1,5 uur gepekeld.
Daarna aan de speten geregen. De makreel blijft goed hangen, maar bij forel wil de kop al snel los scheuren,waardoor hij van de speet valt. Ik heb nog geen haken ( staat wel in de planning), dus voor de zekerheid het rooster er maar ingehangen,dan kunnen ze nooit diep vallen.
Ik heb ze zo 1,5 uur aan de lucht laten drogen.

Daarna heb ik ze een dik uur boven het vuur laten drogen met de deksel open.
Het garen van de forellen duurde denk ik 1,5 uur, bij een tontemp van rond de 80 graden. De kerntemperatuur was toen 65 graden. De makreel is wat dikker, dus die was er nog niet. Ik heb de forellen met speet en al eruit gehaald, en de makrelen ook door laten garen tot 65 graden. ik heb toen een paar briketten in de vuurla gegooid,zodat de temperatuur beter stabiel blijft, en er vochtig beuken mot op gegooid. De forellen weer in de ton, en na een uur roken vond ik het mooi geweest, en konden we aan tafel.



Ondertussen had ik een tomaten sausje met peper en knoflook gemaakt voor bij de makreel, en een citroens/room sausje voor bij de forel.


Mijn vrouw vond de forel helemaal niks, ik vond mn best lekker (ik ben geen echte vis fan). De makreel vond ze weer heerlijk,tot er een graat in dr keel vast bleef zitten, die ik er met een tang uit heb moeten halen.De makreel vond ik ook wel lekker.
Volgende keer weer gewoon varkensvlees.