- Berichten
- 20.590
Vandaag heb ik eieren gerookt volgens het recept uit 'Schinken und andere Delikatessen.'
De eieren moeten eerst 10 minuten worden gekookt, en daarna laten schrikken in ijskoud water voor 30 minuten.
Daarna pellen en laten drogen. Ze moeten droog zijn om de rook goed te kunnen opnemen.
Als ze droog zijn kunnen ze op de smoker voor 20 minuten met appelrookhout, temperatuur tussen de 50 en 100 graden Celcius.
Omdat ik de smoker toch aanhad was er ook ruimte om peper en zout te roken, zelfde temperatuur alleen moet dit een uur in de rook.
Na twintig minuten zijn de eieren al flink verkleurd en mogen ze eraf
Ik heb ze in een pekeloplossing gelegd, 1 liter water, 30 gram zout, 2 laurierblaadjes, 2 theelepels mosterdzaadjes en 1 theelepel suiker.
Dit gaat heet over de eieren.
Het zout en peper mochten er na een uurtje vanaf.
Dick gaf me de tip om ze eerst een dagje op een keukenrol te leggen om ze goed te drogen, dat doen ze dus nu .
De eieren moeten eerst 10 minuten worden gekookt, en daarna laten schrikken in ijskoud water voor 30 minuten.
Daarna pellen en laten drogen. Ze moeten droog zijn om de rook goed te kunnen opnemen.
Als ze droog zijn kunnen ze op de smoker voor 20 minuten met appelrookhout, temperatuur tussen de 50 en 100 graden Celcius.
Omdat ik de smoker toch aanhad was er ook ruimte om peper en zout te roken, zelfde temperatuur alleen moet dit een uur in de rook.
Na twintig minuten zijn de eieren al flink verkleurd en mogen ze eraf
Ik heb ze in een pekeloplossing gelegd, 1 liter water, 30 gram zout, 2 laurierblaadjes, 2 theelepels mosterdzaadjes en 1 theelepel suiker.
Dit gaat heet over de eieren.
Het zout en peper mochten er na een uurtje vanaf.
Dick gaf me de tip om ze eerst een dagje op een keukenrol te leggen om ze goed te drogen, dat doen ze dus nu .