- Berichten
- 5.008
Vandaag ff tijd voor wat nuttigs te doen. Moest nog een rookplankje van Frits verder op stoken en een beenhammetje uit zijn lijden verlossen.
Ingrediënten:
600 gram Beenham aan één stuk
Vul de beenham met verse stukjes knoflook en gember. (klein sneetje maken en erin stoppen)
Voor de rub
2 tl gemalen zwarte peper
1 tl gemalen chilivlokken
1 < el 5 Spice Poeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
1 tl djintan (komijn)
Voor de glaze
2 el zoete chilisaus
1 el ABC ketjap manis
1 el black soy
1 el gember siroop
Q op 170 gr. dome temp. 2e hands Plankje ff aanroken, omdraaien, beenham erop en boven de kolen laten roken. (ik had 1 plankje in stukjes gehakt en deels mee gerookt). Na 45' steeds de glaze aangebracht. Beenhammetje indirect gelegd omdat het plankje door begint te fikken. Na 1,5 h is hammetje klaar op een kerntemperatuur van 64 C.
Nasi Carnaval. Roead, Geal en Greun.
- Nasi Kunjit met groene groenten en rode peper.
Sambal Boontjes bij.
Ingrediënten:
600 gram Beenham aan één stuk
Vul de beenham met verse stukjes knoflook en gember. (klein sneetje maken en erin stoppen)
Voor de rub
2 tl gemalen zwarte peper
1 tl gemalen chilivlokken
1 < el 5 Spice Poeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl uienpoeder
1 tl djintan (komijn)
Voor de glaze
2 el zoete chilisaus
1 el ABC ketjap manis
1 el black soy
1 el gember siroop
Q op 170 gr. dome temp. 2e hands Plankje ff aanroken, omdraaien, beenham erop en boven de kolen laten roken. (ik had 1 plankje in stukjes gehakt en deels mee gerookt). Na 45' steeds de glaze aangebracht. Beenhammetje indirect gelegd omdat het plankje door begint te fikken. Na 1,5 h is hammetje klaar op een kerntemperatuur van 64 C.
Nasi Carnaval. Roead, Geal en Greun.
- Nasi Kunjit met groene groenten en rode peper.
Sambal Boontjes bij.