- Berichten
- 10.090
Hoi BBQ collega's.
Vandaag eens de tijd genomen om een voorgerecht te testen.
Want behalve mooie stukken vlees, gepofte aardappelen en een visje vind ik het altijd erg leuk om eventuele gasten te laten ervaren dat je meer met de bbq kan.
Wat heb je nodig.:
- Mini pannetjes
- Boter
- 1 Fris zure appel
- Rol zachte geitenkaas
- Citroensap
- Handje ongezouten noten, bijvoorbeeld pecan noten, of een melange.
- Vloeibare honing
- Chili flakes
- Takje tijm
Werkwijze:
1. Vet de pannetjes in met boter
2. Verwijder het klokhuis uit de appel en snij de appel in kleine blokjes. Schillen hoeft niet
3. Besprenkel de appel blokjes met citroensap en schep om in een bakje
4. Doe in elk pannetje een dikke plak geitenkaas (of 2 als dat past)
5. Verdeel de appel blokjes en noten erover en besprenkel met honing. Ca 1 tl honing per plakje (of meer naar smaak)
6. Strooi wat tijm en Chili vlokken erover.
7. Deksel op de pannetjes en 15 min tot 30 min op de bbq. Afhankelijk van de temperatuur. Ik Had 20 min bij 150gr en mocht iets langer om de kaas wat meer te doen smelten.
Lekker met crackers of geroosterd brood.
De pic's :





Bedankt voor het kijken en eet smakelijk.
Rick.
Vandaag eens de tijd genomen om een voorgerecht te testen.
Want behalve mooie stukken vlees, gepofte aardappelen en een visje vind ik het altijd erg leuk om eventuele gasten te laten ervaren dat je meer met de bbq kan.
Wat heb je nodig.:
- Mini pannetjes
- Boter
- 1 Fris zure appel
- Rol zachte geitenkaas
- Citroensap
- Handje ongezouten noten, bijvoorbeeld pecan noten, of een melange.
- Vloeibare honing
- Chili flakes
- Takje tijm
Werkwijze:
1. Vet de pannetjes in met boter
2. Verwijder het klokhuis uit de appel en snij de appel in kleine blokjes. Schillen hoeft niet
3. Besprenkel de appel blokjes met citroensap en schep om in een bakje
4. Doe in elk pannetje een dikke plak geitenkaas (of 2 als dat past)
5. Verdeel de appel blokjes en noten erover en besprenkel met honing. Ca 1 tl honing per plakje (of meer naar smaak)
6. Strooi wat tijm en Chili vlokken erover.
7. Deksel op de pannetjes en 15 min tot 30 min op de bbq. Afhankelijk van de temperatuur. Ik Had 20 min bij 150gr en mocht iets langer om de kaas wat meer te doen smelten.
Lekker met crackers of geroosterd brood.
De pic's :





Bedankt voor het kijken en eet smakelijk.
Rick.