
Recept
4 Zalm Filets -met huid (200 gr/per stuk)
1/3 cup Maple Syrup (ik heb golden syrup gebruikt.)
1/4 cup Soy Saus
2 el Olijfolie
30 gr. Roomboter
4 tenen knoflook geperst
1 fijngesneden Ui

Uitjes fijn snijden en knoflook persen en in steelpan met wat olijfolie (2 el.) even laten doorwarmen, dan boter erbij smelten en sojasaus en maple syrup toevoegen, en 5 minuten laten pruttelen.

De zalmfilets licht insmeren met olijfolie en op de BBQ in een koekenpan 1 a 2 min op de huidzijde bakken.

De zalmfilets uit de pan halen en met de vel op het BBQ rooster leggen,alvast een keer de saus er over.

Deksel op de bbq en ongeveer 12 min bij 160-170 gr C. gaar laten worden, tussendoor 1 a 2 maal moppen met de saus.
Bij kerntempratuur van 45gr.c,de zalm van de bbq gehaald.


Eetsmakkelijk.