In het kader van de fotowedstrijd van de maand juli ben ik aan de slag gegaan met fruit.
Benodigdheden per persoon:
1 a 2 perziken, afhankelijk van het formaat
plakje brie
eetlepel walnoten
honing
Dit is zeer geschikt als dessert dus waarschijnlijk liggen er nog wat kolen/briketten in de bbq te gloeien. Anders eerst wat kolen/briketten in de starter en bbq klaar maken voor direct grillen.
Halveer de perzik. Vind het het meest handig door deze in te snijden tot de steen en dan de perzik rond te draaien terwijl je het mes tegen de steen aan blijft drukken. Daarna kun je de twee helften van elkaar afdraaien en de steen met een theelepel verwijderen.
Smeer het rooster in met wat olijfolie wanneer deze nog niet vet is en leg de perzikhelften eerst met het vruchtvlees op het rooster. Na een minuut of 3 draai je ze om en wacht je tot er vocht in het kuiltje van de steen komt te staan. Zodra dit gebeurt mogen ze eraf.
Nu de perzik nog heet is direct wat brie erop leggen, verkruimel wat walnoten boven de perzik en maak af met wat strepen honing. Smullen maar!
Benodigdheden per persoon:
1 a 2 perziken, afhankelijk van het formaat
plakje brie
eetlepel walnoten
honing
![C022A380-26FD-428B-BA72-9F60A7CC447F_zpsdf08ok19.jpg](http://i1372.photobucket.com/albums/ag330/BlauweVingers/C022A380-26FD-428B-BA72-9F60A7CC447F_zpsdf08ok19.jpg)
Dit is zeer geschikt als dessert dus waarschijnlijk liggen er nog wat kolen/briketten in de bbq te gloeien. Anders eerst wat kolen/briketten in de starter en bbq klaar maken voor direct grillen.
Halveer de perzik. Vind het het meest handig door deze in te snijden tot de steen en dan de perzik rond te draaien terwijl je het mes tegen de steen aan blijft drukken. Daarna kun je de twee helften van elkaar afdraaien en de steen met een theelepel verwijderen.
![FB5759E0-835A-4068-A116-A0B57E299D1C_zpsxm4kh54q.jpg](http://i1372.photobucket.com/albums/ag330/BlauweVingers/FB5759E0-835A-4068-A116-A0B57E299D1C_zpsxm4kh54q.jpg)
Smeer het rooster in met wat olijfolie wanneer deze nog niet vet is en leg de perzikhelften eerst met het vruchtvlees op het rooster. Na een minuut of 3 draai je ze om en wacht je tot er vocht in het kuiltje van de steen komt te staan. Zodra dit gebeurt mogen ze eraf.
Nu de perzik nog heet is direct wat brie erop leggen, verkruimel wat walnoten boven de perzik en maak af met wat strepen honing. Smullen maar!
![Gegrildeperzik_zps0c43aa2a.jpg](http://i1372.photobucket.com/albums/ag330/BlauweVingers/Gegrildeperzik_zps0c43aa2a.jpg)