Beef en Steak

Gegratineerde mosselen experiment

  • Onderwerp starter Onderwerp starter Jet
  • Startdatum Startdatum
 
 
 
 
 

Jet

Gemarineerd
Berichten
1.936
Vorige week zag ik dat Miep ouderwetse mosselen van de BBQ had gemaakt, afgelopen zaterdag eerst een kilo mosselen op onze vertrouwde manier gegratineerd, volgens dit recept:
http://www.bbqgenootschap.nl/forum/nat-spul/mosselen-gegratineerde-mosselen-met-bacon-en-olijven-in-tomatensaus/

De andere kilo mosselen hebben we gisteren gergratineerd met een wijn/kaassaus (Boter, bloem, Creme Fraiche, wat kookvocht van de mosselen, peterselie, kaas (extra mature Cheddar), droge witte wijn, peper en nootmuskaat, gegratineerd met panko en grana padano)

De combinatie van de saus en de mosselen was erg lekker, maar de saus was iets te dik, het leek wel een kaasfondue.
Het was een experiment en in principe geslaagd, we weten nu wat we de volgende keer anders gaan doen (fine tunen van de saus)
Erbij hadden we stokbrood en komkommersalade

DSC_5412_zpsb4ce1e40.jpg


DSC_5414_zps471ec339.jpg


DSC_5431_zps715267f8.jpg


DSC_5434_zpse6007c0a.jpg


DSC_5440_zpsc41dac59.jpg


DSC_5441_zps6f016f54.jpg
 
altijd goed om te experimenteren, zo kun je je recepten mooi ferfijnen
 
Leuk alternatief voor mosselen!
 
Als het net zo lekker smaakte als dat het er uit ziet dan is het experiment geslaagd zeg ik  ;)
 
Zier er heerlijkuit hoor, yummieeee
 
Ziet er natuurlijk heerlijk uit,!
eigelijk zouden we een hoekje low callories moeten maken  :)
 
Zier er heerlijkuit hoor, yummieeee
 
Terug
Bovenaan Onderaan