Beef en Steak

Garen van al gepekelde zuurkoolspek

 

Arie de Knaller

Stoker
Berichten
270
Heeft iemand ervaring met het garen van al gepekeld zuurkoolspek (dat spul dat je dus bij de supermarkt koopt) om er iets anders van te maken? Is het een goed idee om dat als basis te gebruiken (ik heb op dit moment namelijk geen tijd om zelf te pekelen)?
 
Zuurkoolspek kun je net zo bereiden als een ander stuk gepekeld spek.
Zuurkoolspek is nagenoeg hetzelfde als ontbijtspek maar het wordt alleen niet gerookt zoals ontbijtspek en bij de pekel doet men wat kruiden zoals laurier en jeneverbes, sjalot, knoflook, peper.
 
Laatst bewerkt:
Zuurkoolspek kun je net zo bereiden als een ander stuk gepekeld spek.
Zuurkoolspek is nagenoeg hetzelfde als ontbijtspek maar het wordt alleen niet gerookt zoals ontbijtspek en bij de pekel doet men wat kruiden zoals laurier en jeneverbes, sjalot, knoflook, peper.

Dus zelf roken zou geen probleem zijn? Mooi, dan gaat dat op het "TODO-lijstje" :geek:
 
Terug
Bovenaan Onderaan