O
Onno Korver
Gast
Hoi allemaal,
Ik ben nieuw op dit forum, en dit is mijn eerste post (Naast het voorstellen dan ). Ik zit middenin het proces van het koud roken van een stuk buikspek. Maar ik vraag me af of het vlees nog wel goed is. Twee weken geleden ben ik bij de slager geweest en heb ik een kilo buikspek gekocht. De slager heeft het stuk vlees voor mij in droge pekel gelegd (colorozo zout, ik weet niet hoeveel) en gevacumeerd. Dit heeft een week bij mij in de koelkast gelegen. Vervolgens heb ik het vlees uitgepakt, afgespoeld en afgedroogd om het hierna in keukenpapier te wikkelen en nog een dag in de koelkast te houden. Op het internet had ik gelezen dat het voor buikspek belangrijk is om te rijpen, en dat dit in het donker op een koele plek zonder wind moest gebeuren voor enkele dagen. Dit heb ik gedaan door het vlees op een snijplank te leggen, vergiet eroverheen en omwikkeld met huishoudfolie (gaatjes in geprikt voor lucht) uiteindelijk theedoek eromheen om het donker te maken en in de schuur gelegd voor ongeveer 6 dagen. Ik denk dat tijdens het rijpen iets fout is gegaan, want ik zie kleine witte balletjes op de bovenkant van mijn vlees zitten (ze zijn zacht, ik kan ze indrukken):
Zouden dit bacterien zijn? Is het vlees bedorven? Gek genoeg zie ik die balletjes niet aan de zijkant van het vlees, zou het het zout kunnen zijn? Kan ik dit stuk vlees nog roken, of is het bedorven? Zijn er barbecue goden aanwezig die mij kunnen vertellen wat ik nu moet doen? Ik hoor het graag!
Groet, Onno
Ik ben nieuw op dit forum, en dit is mijn eerste post (Naast het voorstellen dan ). Ik zit middenin het proces van het koud roken van een stuk buikspek. Maar ik vraag me af of het vlees nog wel goed is. Twee weken geleden ben ik bij de slager geweest en heb ik een kilo buikspek gekocht. De slager heeft het stuk vlees voor mij in droge pekel gelegd (colorozo zout, ik weet niet hoeveel) en gevacumeerd. Dit heeft een week bij mij in de koelkast gelegen. Vervolgens heb ik het vlees uitgepakt, afgespoeld en afgedroogd om het hierna in keukenpapier te wikkelen en nog een dag in de koelkast te houden. Op het internet had ik gelezen dat het voor buikspek belangrijk is om te rijpen, en dat dit in het donker op een koele plek zonder wind moest gebeuren voor enkele dagen. Dit heb ik gedaan door het vlees op een snijplank te leggen, vergiet eroverheen en omwikkeld met huishoudfolie (gaatjes in geprikt voor lucht) uiteindelijk theedoek eromheen om het donker te maken en in de schuur gelegd voor ongeveer 6 dagen. Ik denk dat tijdens het rijpen iets fout is gegaan, want ik zie kleine witte balletjes op de bovenkant van mijn vlees zitten (ze zijn zacht, ik kan ze indrukken):
Zouden dit bacterien zijn? Is het vlees bedorven? Gek genoeg zie ik die balletjes niet aan de zijkant van het vlees, zou het het zout kunnen zijn? Kan ik dit stuk vlees nog roken, of is het bedorven? Zijn er barbecue goden aanwezig die mij kunnen vertellen wat ik nu moet doen? Ik hoor het graag!
Groet, Onno