- Berichten
- 5.393
Fruit in je Snuit, het eerste waar ik aan dacht is Grilled Lemonade, lang geleden al eens gedronken maar nog nooit zelf gemaakt, schande.
Voor deze fotowedstrijd opdracht dus het perfecte moment het te maken, maar wel met een tikkeltje Gin, lekker fris en zeker de Japanse Roku is superlekker.
Grilled "Lemon"ade zegt het al , licht gesuikerde citroenen grillen op de BBQ tot de suiker caramellisseerd is.
Grilled Lemonade is over komen waaien uit de USA een jaartje of 10-11 geleden. Is heerlijk fris zuur met een zoetje, althans zo hebben wij deze gemaakt want je bent zelf helemaal vrij hoe zoet of zuur je hem wilt hebben met de suikersiroop die je ook zelf hebt gemaakt.
We beginnen met de Citroenen
Erg handig vind ik de Cup maatschepjes, niet alleen bij Amerikaanse recepten want ze zijn ook een veelvoud van Eetlepels 1/4 cup is 4 el. 1 Cup is 16 el. en alles ertussenin.
Suiker 1:1 mengen met koud water en op de BBQ even verwarmen tot alle suiker is opgelost, van de BBQ, af laten koelen en hebt je eenvoudige suikersiroop.
Citroenen halveren en dopen in de suiker.
Gillen op de BBQ
Citroenen af laten koelen en persen
En dan het moment suprême, Het citroensap aanlengen met de suikersiroop tot de gewenste smaak (verhouding zoet/zuur)
Dit eindresultaat is je uiteindelijke "lemonsyrup" die je vervolgens weer aanlengt met water tot een heerlijk verfrissende drank, oh ja en voor de extra kick een scheut van deze heerlijke gin erbij.
Wil je een niet alcoholische drank dan laat je de gin weg, en doe je er wat munt of een vers schijfje gember bij.
Voor deze fotowedstrijd opdracht dus het perfecte moment het te maken, maar wel met een tikkeltje Gin, lekker fris en zeker de Japanse Roku is superlekker.
Grilled "Lemon"ade zegt het al , licht gesuikerde citroenen grillen op de BBQ tot de suiker caramellisseerd is.
Grilled Lemonade is over komen waaien uit de USA een jaartje of 10-11 geleden. Is heerlijk fris zuur met een zoetje, althans zo hebben wij deze gemaakt want je bent zelf helemaal vrij hoe zoet of zuur je hem wilt hebben met de suikersiroop die je ook zelf hebt gemaakt.
We beginnen met de Citroenen
Erg handig vind ik de Cup maatschepjes, niet alleen bij Amerikaanse recepten want ze zijn ook een veelvoud van Eetlepels 1/4 cup is 4 el. 1 Cup is 16 el. en alles ertussenin.
Suiker 1:1 mengen met koud water en op de BBQ even verwarmen tot alle suiker is opgelost, van de BBQ, af laten koelen en hebt je eenvoudige suikersiroop.
Citroenen halveren en dopen in de suiker.
Gillen op de BBQ
Citroenen af laten koelen en persen
En dan het moment suprême, Het citroensap aanlengen met de suikersiroop tot de gewenste smaak (verhouding zoet/zuur)
Dit eindresultaat is je uiteindelijke "lemonsyrup" die je vervolgens weer aanlengt met water tot een heerlijk verfrissende drank, oh ja en voor de extra kick een scheut van deze heerlijke gin erbij.
Wil je een niet alcoholische drank dan laat je de gin weg, en doe je er wat munt of een vers schijfje gember bij.