BasBQ
Beef en Steak

Fruit Can Chicken voor een tokkie :)

 
 

JulienH

Sprokkelaar
Berichten
39
Gisteren voor het eerst een BCC gemaakt, of eigenlijk een FCC. Ik heb het bier vervangen door het sap uit een blik gemengd fruit.

Ik heb deze rub gebruikt (+- 8 uur):

2 eetlepels bruine suiker
2 eetlepels chillipoeder
2 eetlepels paprika poeder
1 eetlepel gemalen komijn (Djintan)
1 eetlepel knoflook poeder
3 theelepels mosterd poeder
2 theelepels zout
2 theelepel zwarte peper
? theelepel cayenne peper

Na het wegsnijden van wat losse stukken vet heb ik de kip gewassen en gedroogd. Voor de rub geen olijfolie aangebracht. Volgende keer wil ik dat wel proberen. De kip voordat ik haar op de OTP zette nog wel ingekwast met olijfolie. Takje rozemarijn in het blikje, thermometer erin en gaan.

De temperatuur heb ik op 190 graden gehouden en tussendoor steeds wat Hickory snippers toegevoegd. Toen de temperatuur in de dij na 55 minuten 82 graden was heb ik haar eraf gehaald. In het begin had ik de sensor in de borst, maar de temperatuur liep snel op waardoor ik het vermoeden had dat het niet helemaal op de goede plek zat. Dus toen verplaatst naar de dij en dat leek beter.

Het verbaasde me hoe weinig vocht er eigenlijk uit het blik was. Het kon ook nergens anders heen dan in de kip aangezien de bovenkant dicht zat. De kip was heerlijk mals en de rub viel in de smaak. Al met al een zeer geslaagde Fruit Can Chicken.

De kip, overigens van de Appie voor ?3.85/kg
E2F9D34B-8C3C-4E62-9350-A86CCAD49F4F_zpsdmtaqhdd.jpg


De rub
99E9E4DB-FA93-4662-87E2-C3E9D65FA21A_zpsk9idakub.jpg

0660AF04-0B48-4D9F-A98D-B70CDB5A3C80_zpsunzsks5u.jpg


Gerubd kipje
616493D6-2575-4EB9-B5EF-4A913A291C74_zpsiwyrrlhq.jpg


Klaar voor de hitte
91AAE1A3-3044-4783-8A02-B8E621B3D167_zpshqsilipu.jpg


Ruikt goed
611FDEB8-455B-4ADB-BA01-3D0186DD307D_zpsp4pob9ug.jpg


Smaakt goed
5D1FAC4A-B6B5-402B-A0E9-253EF24C8206_zpsekwcxnqv.jpg
 
Helemaal niks meer aan doen. Tokkie is wel verdiend hoor :)
 
Lekker kippetje hoor, ik denk dat ik ergens een haan hoor kraaien dat hij een van zijn TOKKIE's niet terug kan vinden...die zit zeker bij jouw??
 
Zou maar zo kunnen. ;)

Overigens vroeg ik me nog wel af waarom ik bij de AH 3.85 voor een kilo hele kip betaal en bij de poelier 10 tot 15 euro. Snap best dat het wat duurder is bij de poelier omdat het misschien wat betere kwaliteit is, maar dit verschil lijkt me groot. Heeft iemand hier een verklaring voor?
 
Ziet er goed uit en congrats met je tok, maar je had haar ook even kunnen scheren!!! :D :D :D
 
Ooit van de term plof kip gehoord? Proficiat met Ploftok iig.
 
Plofkip inderdaad, volgende keer scharrel of nog beter bio kip nemen dan heb je pas echt lekker gegeten !! (En je bent dierviendelijker bezig;)
Niettemin gefeliciteerd met je sticker !
 
Terug
Bovenaan Onderaan