Beef en Steak

Frika(n)dellen Bunt End

 
 

vanHeist

Tondelzoeker
Berichten
21
Met de Kamado Joe eindelijk onder de overkapping, eerst maar wat 'simpelere' gerechtjes maken om zo de bbq een beetje te leren kennen.

Vandaag was dat, frikandellen burnt end. (Alle credits wederom naar @noskos)

De kamado aangestoken en ondertussen de frikandellen ingesmeerd met mosterd en voorzien van een rub en ondertussen wachten tot de bbq stabiel is;
WhatsApp Image 2024-12-28 at 14.14.15.jpeg
WhatsApp Image 2024-12-28 at 14.14.13 (1).jpeg


Q stabiel op 125 graden en de frikandellen erop om een half uurtje te roken (Ja, er zit iets van condens in de thermometer..);
WhatsApp Image 2024-12-28 at 14.14.12 (2).jpeg
WhatsApp Image 2024-12-28 at 14.14.13.jpeg


Na een halfuurtje roken op kers, zagen ze er zo uit. Frikandellen eraf en de Q naar 175 graden stoken;
WhatsApp Image 2024-12-28 at 14.14.12 (1).jpeg
WhatsApp Image 2024-12-28 at 14.14.11.jpeg


Frikandellen in stukjes en samen met wat roomboter, bbq saus en bruine suiker in wat alu bakjes. Eet smakelijk!

WhatsApp Image 2024-12-28 at 14.14.12.jpeg
WhatsApp Image 2024-12-28 at 14.14.10.jpeg
 
Terug
Bovenaan Onderaan