- Berichten
- 284
Hi all,
Afgelopen maandag zoals velen de BBQ weer aan gehad voor een mooie Low & Slow Flat Rib sessie.
Hierbij het verslag:
Allereerst bij Beef&Steek in Ter Aar een mooi stuk van bijna 1700 gram gehaald

Nadat het stuk ontdooit was de vetlaag er af gesneden en vervolgens in de SG's Beefelicious rub gezet. Dit een beetje aangedikt met extra zwarte peper korrels


's Morgens rond de klok van 09:30 de Q aan om op temperatuur te komen. Na klein half uur was hij al netjes op 115 graden, dus kon het stuk erop.
Eerst twee en een half uur gerookt op Hickory hout.

Alles onder controle...

Nog een pompoen salade erbij gemaakt, dus het laatste deel van de run dit ook op de Q geplaatst

Na een kleine 8 uur was het stuk op temperatuur en mooi teruggetrokken op het bot

Inmiddels de schoonfamilie gearriveerd, dus alles kon geserveerd worden


Al met al een heerlijk stukje vlees, maar ik vond de hoeveelheid wel tegenvallen. We waren met 4 volwassenen en 1 peuter, en ik heb de Q nog op moeten stoken om ook een stuk Bavette te grillen omdat we er simpelweg niet genoeg aan hadden.
Qua smaak moet ik eerlijk toegeven dat ik ook wel beter gegeten heb ik m'n leven.
Misschien dat er toch nog tips van jullie kant zijn om het de volgende keer beter op smaak te krijgen. Hoor het graag!
Ohja rook rand was wel mooi gelukt ;-)
Bedankt voor het kijken
Afgelopen maandag zoals velen de BBQ weer aan gehad voor een mooie Low & Slow Flat Rib sessie.
Hierbij het verslag:
Allereerst bij Beef&Steek in Ter Aar een mooi stuk van bijna 1700 gram gehaald

Nadat het stuk ontdooit was de vetlaag er af gesneden en vervolgens in de SG's Beefelicious rub gezet. Dit een beetje aangedikt met extra zwarte peper korrels


's Morgens rond de klok van 09:30 de Q aan om op temperatuur te komen. Na klein half uur was hij al netjes op 115 graden, dus kon het stuk erop.
Eerst twee en een half uur gerookt op Hickory hout.

Alles onder controle...

Nog een pompoen salade erbij gemaakt, dus het laatste deel van de run dit ook op de Q geplaatst

Na een kleine 8 uur was het stuk op temperatuur en mooi teruggetrokken op het bot

Inmiddels de schoonfamilie gearriveerd, dus alles kon geserveerd worden


Al met al een heerlijk stukje vlees, maar ik vond de hoeveelheid wel tegenvallen. We waren met 4 volwassenen en 1 peuter, en ik heb de Q nog op moeten stoken om ook een stuk Bavette te grillen omdat we er simpelweg niet genoeg aan hadden.
Qua smaak moet ik eerlijk toegeven dat ik ook wel beter gegeten heb ik m'n leven.
Misschien dat er toch nog tips van jullie kant zijn om het de volgende keer beter op smaak te krijgen. Hoor het graag!
Ohja rook rand was wel mooi gelukt ;-)
Bedankt voor het kijken
