Beef en Steak

F1 snack met picanha

 
 
 

Mark b

Stoker
Berichten
461
Deze week bij de Sligro een picanha gescoord en kruiden van jort althuis.
De picanha droog gedept en wat hard vet weg gesneden en vervolgens de vetlaag kruislings ingesneden en een rub gegeven rondom,niet teveel aangezien er ook een pitje in zit

IMG_8925.jpeg

Dit even in laten trekken voor een uurtje om te kunnen beginnen aan de garlic cream sauce.
4 tenen knoflook super fijn gesneden en met een klontje boter aan gefruit

IMG_8930.jpeg

Hier vervolgens wat bloem aan toe gevoegd en mee laten garen
De kookroom er bij en daarna even aan de kant

IMG_8932.jpeg

De bbq op indirect gezet en n het stuk picanha kon er op tot een kern van ongeveer 65 graden(meisie houd niet van rood vlees)
IMG_8935.jpeg

Hierna de bbq ingericht op directe hitte rond de 200 graden om af te grillen

IMG_8936.jpeg

Op de andere helft indirect alvast de saus wat iogewarmt en er een klein beetje geraspte kaas er bij gedaan,dit leek een goed idee maar de volgende x laat ik dit achterwege want de saus werd erg dik.
Voor vele zal de garing te ver zijn,maar ik moet een compromis hebben met de wederhelft als t gaat om garing.
Heerlijk sappig vlees en de kruiden waren super samen met een mooie kleur op t vlees.
De saus wil ik nog verder aan werken.

IMG_8937.jpeg


IMG_8938.jpeg
 
Misschien past een bavetje dan beter bij jullie? Als je die lekker hard grillt dan heb je een lekker rood middenstuk en zijn de flapjes aan beide uiteindjes verder gaar en mooi voor the misses?

Kaassaus met blauwe kaas is ook fijn bij rood vlees!
 
Misschien past een bavetje dan beter bij jullie? Als je die lekker hard grillt dan heb je een lekker rood middenstuk en zijn de flapjes aan beide uiteindjes verder gaar en mooi voor the misses?

Kaassaus met blauwe kaas is ook fijn bij rood vlees!
Ik vond het niet storend hoor Sander,de smaak was er evengoed en dat is het belangrijkste
 
Soms ook niet verkeerd om weer eens een andere garing te beleven 🙂. Mooi resultaat zo!
 
Dat zal goed gesmaakt hebben. Je hebt een mooie middenweg gevonden.
 
Terug
Bovenaan Onderaan