- Berichten
- 461
Deze week bij de Sligro een picanha gescoord en kruiden van jort althuis.
De picanha droog gedept en wat hard vet weg gesneden en vervolgens de vetlaag kruislings ingesneden en een rub gegeven rondom,niet teveel aangezien er ook een pitje in zit
Dit even in laten trekken voor een uurtje om te kunnen beginnen aan de garlic cream sauce.
4 tenen knoflook super fijn gesneden en met een klontje boter aan gefruit
Hier vervolgens wat bloem aan toe gevoegd en mee laten garen
De kookroom er bij en daarna even aan de kant
De bbq op indirect gezet en n het stuk picanha kon er op tot een kern van ongeveer 65 graden(meisie houd niet van rood vlees)
Hierna de bbq ingericht op directe hitte rond de 200 graden om af te grillen
Op de andere helft indirect alvast de saus wat iogewarmt en er een klein beetje geraspte kaas er bij gedaan,dit leek een goed idee maar de volgende x laat ik dit achterwege want de saus werd erg dik.
Voor vele zal de garing te ver zijn,maar ik moet een compromis hebben met de wederhelft als t gaat om garing.
Heerlijk sappig vlees en de kruiden waren super samen met een mooie kleur op t vlees.
De saus wil ik nog verder aan werken.
De picanha droog gedept en wat hard vet weg gesneden en vervolgens de vetlaag kruislings ingesneden en een rub gegeven rondom,niet teveel aangezien er ook een pitje in zit
Dit even in laten trekken voor een uurtje om te kunnen beginnen aan de garlic cream sauce.
4 tenen knoflook super fijn gesneden en met een klontje boter aan gefruit
Hier vervolgens wat bloem aan toe gevoegd en mee laten garen
De kookroom er bij en daarna even aan de kant
De bbq op indirect gezet en n het stuk picanha kon er op tot een kern van ongeveer 65 graden(meisie houd niet van rood vlees)
Hierna de bbq ingericht op directe hitte rond de 200 graden om af te grillen
Op de andere helft indirect alvast de saus wat iogewarmt en er een klein beetje geraspte kaas er bij gedaan,dit leek een goed idee maar de volgende x laat ik dit achterwege want de saus werd erg dik.
Voor vele zal de garing te ver zijn,maar ik moet een compromis hebben met de wederhelft als t gaat om garing.
Heerlijk sappig vlees en de kruiden waren super samen met een mooie kleur op t vlees.
De saus wil ik nog verder aan werken.