- Berichten
- 867
Net voorgesteld op Forum en als introductie maar gelijk een eerste indruk van mijn poging tot kippie op de BBQ:
Uiteraard eerst in de rub gezet
Toen op de KJ
Temperatuur mooi stabiel weten te krijgen
Toen toch even na een 30min gekeken (ondanks dat velen zeggen niet kijken)
En na 1 uur en 15 minuten was de kip mooi klaar met temp intern van 70 graden.
Resultaat was echt lekker mals kippie. Door de rub van Smokey Goodness ook een lekkere smaak. Geslaagde poging en hoop dat deze 1e impressie ook een beetje is wat hier wordt verwacht.
Als beginner toch wel even wennen om niet te kijken en die klep dicht te houden. Had geen rookhout toegevoegd maar weet niet of dat veel uitmaakt bij een dergelijke sessie. Zal er eens mee experimenteren.
Oh ja, in de gietijzeren kiphouder zit in het midden een holte waar ik bier in had gedaan.
Uiteraard eerst in de rub gezet

Toen op de KJ

Temperatuur mooi stabiel weten te krijgen

Toen toch even na een 30min gekeken (ondanks dat velen zeggen niet kijken)

En na 1 uur en 15 minuten was de kip mooi klaar met temp intern van 70 graden.

Resultaat was echt lekker mals kippie. Door de rub van Smokey Goodness ook een lekkere smaak. Geslaagde poging en hoop dat deze 1e impressie ook een beetje is wat hier wordt verwacht.
Als beginner toch wel even wennen om niet te kijken en die klep dicht te houden. Had geen rookhout toegevoegd maar weet niet of dat veel uitmaakt bij een dergelijke sessie. Zal er eens mee experimenteren.
Oh ja, in de gietijzeren kiphouder zit in het midden een holte waar ik bier in had gedaan.