Beef en Steak

Experiment met Kip

 
 

KamadoNovice

Pitmaster
Berichten
867
Net voorgesteld op Forum en als introductie maar gelijk een eerste indruk van mijn poging tot kippie op de BBQ:

Uiteraard eerst in de rub gezet
A02D6D16-7002-47CE-B682-AA2F6005B7C9_zpsb1rtfgyt.jpg


Toen op de KJ
807B2CB1-9573-4C92-AF52-34D301D75AB8_zpsvf7izxrj.jpg


Temperatuur mooi stabiel weten te krijgen
FF0C72FA-0233-4BA0-8B85-A19F3416AFEB_zpsey6sben4.jpg


Toen toch even na een 30min gekeken (ondanks dat velen zeggen niet kijken)
730EAD4A-83B5-43AB-9C40-921E7A40985D_zpsjxqqvkq9.jpg


En na 1 uur en 15 minuten was de kip mooi klaar met temp intern van 70 graden.
625B6125-7C04-4B02-8386-57282E5C6992_zpshqipr8by.jpg


Resultaat was echt lekker mals kippie. Door de rub van Smokey Goodness ook een lekkere smaak. Geslaagde poging en hoop dat deze 1e impressie ook een beetje is wat hier wordt verwacht.

Als beginner toch wel even wennen om niet te kijken en die klep dicht te houden. Had geen rookhout toegevoegd maar weet niet of dat veel uitmaakt bij een dergelijke sessie. Zal er eens mee experimenteren.
Oh ja, in de gietijzeren kiphouder zit in het midden een holte waar ik bier in had gedaan.
 
Lekker
 
Lekker hoor een kippie.
Gefeliciteerd met je tokkie
 
lekker kippetje hoor
 
Ziet er zeker goed uit... stickertje verdient lijkt me..  :D
 
Prima kippetje voor een eerste keer !
 
Yum weer! Gefeliciteerd

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk

 
Terug
Bovenaan Onderaan