O
Olivetomato
Gast
Hallo,
Mijn naam is Erik. Ik woon in Almere (maar verder ben ik best wel aardig hoor ; ).
Nu dat onze achtertuin na tien jaar dan eindelijk klaar is, zijn we afgelopen zomer overgegaan tot de aanschaf van een Weber Spirit gasgrill.
Dat beviel zo goed dat we daarna al vrij snel ook maar een WSM op de kop hebben getikt.
Ik probeer het boek 'Low & Slow: Master the Art of Barbecue in 5 Easy Lessons' van Gary Wiviott als leidraad aan te houden. De eerste les (Chicken Mojo Criollo) was een groot succes (al zeg ik het zelf), die heb ik vervolgens dus nog maar een keer gemaakt waarna we door zijn gegaan naar les 2 (Brined Chicken) maar die was om verschillende redenen een stuk minder. (Hij was in ieder geval gaar, laten we het daar maar op houden).
Daarna is het hele verhaal even op een laag pitje komen te staan (pun not intended). Nu de dagen korter (en kouder) zijn geworden en iedereen weer aan snert en stamppot denkt, heb ik besloten om dit weekend maar weer eens een poging te wagen (ja, wederom kip, maar dit keer met een 'southwestern' marinade). Aangezien ik geen wood chunks meer had en alle tuincentra inmiddels uit hun voegen barsten van de nep kerstbomen (en alle BBQ spullen dus ergens in het magazijn staan). Ben ik op internet gaan zoeken naar een alternatief adres en zodoende ben ik bij de proBBQshop uitgekomen en wat eigenlijk een snel ritje op en neer naar Zeewolde had moeten zijn (want vrijdagavond en moe en laat en druk enz. enz.) ontaarde in een gesprek van toch bijna een uur met de eigenaar Gerard, welke mij een aantal leuke en goede tips gaf (waaronder dit forum). Uiteindelijk heb ik hem van mij af moeten slaan, want anders had ik er nu nog staan praten. Het gevolg was wel dat ik erg enthousiast huiswaarts toog met het voornemen om na de kip (welke nu lekker in de marinade staat) toch maar eens iets spannenders (in a non sexual way natuurlijk) te gaan proberen.
Welnu.... Zodoende ben ik hier terechtgekomen. Wat nog meer? Hmmm... Werk in de grafische industrie, speel gitaar (onverdienstelijk) basgitaar (iets minder onverdienstelijk), Hou van muziek (voornamelijk Hardrock, Metal (jajajaja......sommigen zullen dat geen muziek vinden), films, lezen, games (en dat met name de obscure wargames met hele dikke regelboeken waar je maanden voor nodig hebt om uberhaupt te snappen wat je nou eigenlijk aan het doen bent : )
En natuurlijk BBQ'en. Mijn vrouw komt uit Texas en loopt al jaren te mopperen dat dat vlees verkolen wat half Nederland op een warme zomeravond doet, niets met BBQ'en te maken heeft en ze heeft gelijk natuurlijk. Zij is in ieder geval de reden dat die WSM er staat en dat ik nu op dit forum zit.
Zo..... Bedankt voor het lezen en ik hoop hier nog vaak terug te komen.
Dan ga ik nu maar eens slapen, het is al 4 uur in de ochtend (slik)....
Mijn naam is Erik. Ik woon in Almere (maar verder ben ik best wel aardig hoor ; ).
Nu dat onze achtertuin na tien jaar dan eindelijk klaar is, zijn we afgelopen zomer overgegaan tot de aanschaf van een Weber Spirit gasgrill.
Dat beviel zo goed dat we daarna al vrij snel ook maar een WSM op de kop hebben getikt.
Ik probeer het boek 'Low & Slow: Master the Art of Barbecue in 5 Easy Lessons' van Gary Wiviott als leidraad aan te houden. De eerste les (Chicken Mojo Criollo) was een groot succes (al zeg ik het zelf), die heb ik vervolgens dus nog maar een keer gemaakt waarna we door zijn gegaan naar les 2 (Brined Chicken) maar die was om verschillende redenen een stuk minder. (Hij was in ieder geval gaar, laten we het daar maar op houden).
Daarna is het hele verhaal even op een laag pitje komen te staan (pun not intended). Nu de dagen korter (en kouder) zijn geworden en iedereen weer aan snert en stamppot denkt, heb ik besloten om dit weekend maar weer eens een poging te wagen (ja, wederom kip, maar dit keer met een 'southwestern' marinade). Aangezien ik geen wood chunks meer had en alle tuincentra inmiddels uit hun voegen barsten van de nep kerstbomen (en alle BBQ spullen dus ergens in het magazijn staan). Ben ik op internet gaan zoeken naar een alternatief adres en zodoende ben ik bij de proBBQshop uitgekomen en wat eigenlijk een snel ritje op en neer naar Zeewolde had moeten zijn (want vrijdagavond en moe en laat en druk enz. enz.) ontaarde in een gesprek van toch bijna een uur met de eigenaar Gerard, welke mij een aantal leuke en goede tips gaf (waaronder dit forum). Uiteindelijk heb ik hem van mij af moeten slaan, want anders had ik er nu nog staan praten. Het gevolg was wel dat ik erg enthousiast huiswaarts toog met het voornemen om na de kip (welke nu lekker in de marinade staat) toch maar eens iets spannenders (in a non sexual way natuurlijk) te gaan proberen.
Welnu.... Zodoende ben ik hier terechtgekomen. Wat nog meer? Hmmm... Werk in de grafische industrie, speel gitaar (onverdienstelijk) basgitaar (iets minder onverdienstelijk), Hou van muziek (voornamelijk Hardrock, Metal (jajajaja......sommigen zullen dat geen muziek vinden), films, lezen, games (en dat met name de obscure wargames met hele dikke regelboeken waar je maanden voor nodig hebt om uberhaupt te snappen wat je nou eigenlijk aan het doen bent : )
En natuurlijk BBQ'en. Mijn vrouw komt uit Texas en loopt al jaren te mopperen dat dat vlees verkolen wat half Nederland op een warme zomeravond doet, niets met BBQ'en te maken heeft en ze heeft gelijk natuurlijk. Zij is in ieder geval de reden dat die WSM er staat en dat ik nu op dit forum zit.
Zo..... Bedankt voor het lezen en ik hoop hier nog vaak terug te komen.
Dan ga ik nu maar eens slapen, het is al 4 uur in de ochtend (slik)....