geachte medeforummers,
ik ben Dirk woonachtig in de zuidwesthoek van friesland 43 jaar, en het lijkt me leuk om ook te gaan experimenteren met de houtskool bbq. getriggerd door de diverse bbq filmpjes op youtube van Noskos en anderen. Tot nu toe hield ik me alleen bezig met het vervaardigen van grillworsten eigen gemaakte rollades zeeuws spek en snackjes en dikbevleesde spareribs echter eigenlijk altijd uit de oven. Graag zou ik als bbq leek alvast wat tips of adviezen van jullie ervarener medeforummers willen ontvangen. omdat het voor mij eerst gaat om te kijken van lukt het een beetje en hoe stuur je de temperatuur etcetera etcetera zou ik graag van jullie willen weten wat is eventueel een leuke beginners bbq om een beetje mee te pierewaaien ? ik kijk wel op mplaats voor een tweedehands weber echter is dit raadzaam of zijn er betere alternatieven? zijn er forummers hier die eventueel ervaring hebben met de rotisserie spitten van auspit europe? en hoe krijg ik de marinade (smaak) dieper in het vlees? sommigen zeggen vacumeren anderen beweren weer dat vacumeren weer niks doet. ik heb een injectie spuit echter nog nooit gebruikt.
Alvast bedankt voor de tips/adviezen
indien ik het allemaal wat in de vingers krijg, ben ik best bereid om te investeren echter voor nu ben ik op zoek naar een leuke start set up.
vriendelijke groet Dirk.
ik ben Dirk woonachtig in de zuidwesthoek van friesland 43 jaar, en het lijkt me leuk om ook te gaan experimenteren met de houtskool bbq. getriggerd door de diverse bbq filmpjes op youtube van Noskos en anderen. Tot nu toe hield ik me alleen bezig met het vervaardigen van grillworsten eigen gemaakte rollades zeeuws spek en snackjes en dikbevleesde spareribs echter eigenlijk altijd uit de oven. Graag zou ik als bbq leek alvast wat tips of adviezen van jullie ervarener medeforummers willen ontvangen. omdat het voor mij eerst gaat om te kijken van lukt het een beetje en hoe stuur je de temperatuur etcetera etcetera zou ik graag van jullie willen weten wat is eventueel een leuke beginners bbq om een beetje mee te pierewaaien ? ik kijk wel op mplaats voor een tweedehands weber echter is dit raadzaam of zijn er betere alternatieven? zijn er forummers hier die eventueel ervaring hebben met de rotisserie spitten van auspit europe? en hoe krijg ik de marinade (smaak) dieper in het vlees? sommigen zeggen vacumeren anderen beweren weer dat vacumeren weer niks doet. ik heb een injectie spuit echter nog nooit gebruikt.
Alvast bedankt voor de tips/adviezen
indien ik het allemaal wat in de vingers krijg, ben ik best bereid om te investeren echter voor nu ben ik op zoek naar een leuke start set up.
vriendelijke groet Dirk.