Hoi allemaal, een nieuw lid zal geen verrassing zijn zo met het aanbreken van beter lenteweer, eindelijk!
Mijn naam is Rolf, woon in oude westen van Rotterdam. 57, en 2 vd 3 kinders het huis uit - laatste zit nog op 4e Middelbare school.
Nu met Corona/quarantaine tijden - iedereen thuis - lekker weer - verplicht thuis werken etc ... lag de lat opeens heel laag om het bbq seizoen te starten.
Ik had de laatste jaren op een gas BBQ gekookt - cadeautje van mijn vrouw terwijl zij eigenlijk helemaal niet zo'n bbq fan is - maar ik was er wel klaar mee. Vond dat gas niet 'echt' en bovendien viel het ding bijna uit elkaar. Allereerst op het idee van nieuwe bbq gekomen via de aanbiedingen bij de Praxis .
Maar vervolgens even verder kijken, en toen passeerden veel varianten.... Landmann barrel van de Praxis, een Weber kettle en zelfs een Patton Kamado (ben bij lange na niet BBQ fanaat genoeg voor de bekende groene eieren). Die laatste heeft het trouwens niet gehaald omdat mijn tuin lastig bereikbaar is. Grote stadstuin, maar alleen bereikbaar via souterrain binnendoor, of via tuinpaadje en drie buren. En ik zag mezelf geen 90 kg unit door het huis, of over een gammel tuinpaatje slepen. Die zou daar NOOIT meer weggaan....
Uiteindelijk terechtgekomen bij een Boretti Fratello. Wilde eigenlijk heel graag de Barilo, maar was bij nader inzien toch een tikkie groot. En die Fratello is eigenlijk wel een tof ding. Maar ik moet nog beginnen met het echte serieuze bbq werk (niet meer de Hambo's en Sate's maar gewoon mooie stukken vlees, indirect garen, dat soort dingen.
Dus ik vermoed dat ik hier binnenkort met veel vragen kom, op zoek naar tips and tricks .. en hoe ik vrouwlief kan overtuigen dat barbecuen ook gewoon ECHT heel lekker kan zijn. Jullie zullen van me horen!
groet
Rolf
Mijn naam is Rolf, woon in oude westen van Rotterdam. 57, en 2 vd 3 kinders het huis uit - laatste zit nog op 4e Middelbare school.
Nu met Corona/quarantaine tijden - iedereen thuis - lekker weer - verplicht thuis werken etc ... lag de lat opeens heel laag om het bbq seizoen te starten.
Ik had de laatste jaren op een gas BBQ gekookt - cadeautje van mijn vrouw terwijl zij eigenlijk helemaal niet zo'n bbq fan is - maar ik was er wel klaar mee. Vond dat gas niet 'echt' en bovendien viel het ding bijna uit elkaar. Allereerst op het idee van nieuwe bbq gekomen via de aanbiedingen bij de Praxis .
Maar vervolgens even verder kijken, en toen passeerden veel varianten.... Landmann barrel van de Praxis, een Weber kettle en zelfs een Patton Kamado (ben bij lange na niet BBQ fanaat genoeg voor de bekende groene eieren). Die laatste heeft het trouwens niet gehaald omdat mijn tuin lastig bereikbaar is. Grote stadstuin, maar alleen bereikbaar via souterrain binnendoor, of via tuinpaadje en drie buren. En ik zag mezelf geen 90 kg unit door het huis, of over een gammel tuinpaatje slepen. Die zou daar NOOIT meer weggaan....
Uiteindelijk terechtgekomen bij een Boretti Fratello. Wilde eigenlijk heel graag de Barilo, maar was bij nader inzien toch een tikkie groot. En die Fratello is eigenlijk wel een tof ding. Maar ik moet nog beginnen met het echte serieuze bbq werk (niet meer de Hambo's en Sate's maar gewoon mooie stukken vlees, indirect garen, dat soort dingen.
Dus ik vermoed dat ik hier binnenkort met veel vragen kom, op zoek naar tips and tricks .. en hoe ik vrouwlief kan overtuigen dat barbecuen ook gewoon ECHT heel lekker kan zijn. Jullie zullen van me horen!
groet
Rolf