BasBQ
Beef en Steak

Ervaringen met Monolith classic pro 2.0

Robin-R

Tondelzoeker
Berichten
10
Hi allemaal,

Op papier ziet de Monolith classic pro 2 er fantastisch uit. Zeer compleet, goede garantie en hele leuke innovaties zoals de rookhout feeder en de bbq control ingang en gewoon zwart.

Alleen, waarom hoor ik hier niemand over? Het gaat voornamelijk over Bastard, BGE of KJ. Iemand ervaring met de pro 2?
 
Er zijn ook genootschapsleden met een Monolith
Deze kamado was bij mij de op een na beste optie.
Vraag eens bij @RedFox @picosuma voor hun ervaringen.
 
Jazeker, hele fijne kamado!!! Ik ben er super blij mee. In het begin vond ik het regelen van de temperatuur wat lastig maar dat is uberhaupt even wennen. Het is mijn eerste kamado dus ik kan niet met anderen vergelijken. Nu vind ik het heel stabiel. Wellicht komt dat ook omdat kiertjes vanzelf dichtslippen waardoor valse lucht minder een dingetje is. Verder vind ik de toevoer van rookhout via het luikje aan de voorkant erg handig. Zoals je zegt: gewoon een zwarte uitvoering en erg compleet maar gewoon wat minder bekend. De controller ingang heb ik nog niet gebruikt omdat mijn controller een andere diameter heeft. Daar wil ik nog even warmtebestendige tape voor kopen zodat ik die passend kan maken.
 
Wat @Peter64 zegt. Als je hier rondkijkt zijn er echt nog al wat Monolith gebruikers te vinden.
Doorgaans tevreden ook volgens mij.
 
Ben vooral benieuwd waarom deze bbq niet zo populair is ten opzichte van andere merken. Op papier zou je zeker geen Bastard (VX) moeten kopen als je voor minder geld een Pro 2 hebt. Iemand enig idee waarom dit merk minder populair is? Enkel marketing ofzo?
 
Mijn gok is dat het inderdaad minder bekend is.

-Grill Guru bekend vanwege de lagere prijs
-BigGreen Egg bekendste en oudste merk en vanwege kwaliteit en de duurste
-Kamado Joe bekendste vanwege innovatie en vele accessoires en na BGE groot Amerikaans merk
-The Bastard bekend als oerdegelijk Nederlands merk

-Monolith valt gevoelsmatig in dezelfde categorie als the Bastard maar dan van Duitse makelij. Veel mensen kiezen vermoed ik dan eerder voor the Basterd omdat het van eigen bodem is.
 
Er zijn draadjes genoeg over te vinden hier. Emotie speelt ook zeker een rol. Pulled Pork kan je ook in een electrische oven maken. Zeker op zonne stroom heel rationeel te verantwoorden.

En Wat @Edwin84 zegt: misschien zit hij wat prijs betreft net in een onduidelijk niveau: niet heel goedkoop maar ook niet heel bekend en daardoor een minder duidelijke keuze?
 
Duidelijk! Bedankt voor het delen van jullie kijk op de situatie👍 Die duitsers heb ik stiekem meer vertrouwen in als het om productie gaat dan ons eigen volk, rood vind ik niet mooi en groen net even te duur 😉

Zal even duren gezien de spaarpot nog iets voller moet, maar er komt dus een review aan of het zich kan meten met de gevestigde orde 😉
 
Verder zie je ze trouwens ook nog wel voorbij komen op YT. NasQ heeft er volgens mij één. Wel een iets ouder type als ik het zo zie maar ik kan het mis hebben en ook op Ralphs BBQ kanaal kan je hem voorbij zien komen. Tja, ik denk gewoon een gevalletje onbekend maakt onbemind.
 
Terug
Bovenaan Onderaan