Beef en Steak

Ervaring Ofyr.

 

Paul K

Tondelzoeker
Berichten
13
Hallo mede bbq liefhebbers,

De Ofyr heeft een steeds grotere aantrekkingskracht voor me.

Hoe zijn jullie ervaringen hiermee. Met name de kleinere modellen.

Alvast bedankt.
 
Geweldig ding! Maar….

Voordelen:
-het is een grote bakplaat. Ideaal als en veel eten in een keer wil serveren.
-je geregeld voor grote groepen mensen kookt. Vuur is goed in zones te delen waardoor je warmere en koudere zones kunt creëren.
-vuur is gezellig. Ook na het koken.
- die cage die je er bij kunt krijgen is wel gaaf.
Evt ook een spit te krijgen.


Nadelen:
-Je verstookt veel hout. Een model van een meter heeft een uur ongeveer nodig om goed warm te worden. Volgens Google gebruik je ongeveer 3 grote shopper tassen per sessie van 4 uur.
-Met z’n tweeën steken wij hem niet makkelijk aan. Zeker niet als je er ook (meerdere) BBQ’s naast hebt staan.

Althans, dit zijn mijn ervaringen.
 
Grootste nadeel vind ik.
ROOK.
Kennis van ons heeft er eentje staan.
Telkens hij die gebruikt stinkt iedereen naar rook.
Ook te warm rondom in de zomer.
 
Laatst bewerkt:
Hier ook een Ofyr. Bewust 100, makkelijker te verdelen in zones. Rook vind ik persoonlijk wel mee vallen, maar heb dan ook goed droog hout. Wel eens dat je hem niet even aansteekt voor twee hamburgers. Wij koken graag voor meerdere mensen/gezinnen. Brazilian ring met spiesen echt geweldig. Boven “open” vuur koken toch echt anders dan op de kamado. En bij ons ook soort eye catcher in de tuin. Anders had er een pot of beeld gestaan.
IMG_6173.jpeg


dd217e28-80ff-409c-8e4e-985c129414e9.jpeg
IMG_6167.jpeg
 
Laatst bewerkt:
Terug
Bovenaan Onderaan