Beef en Steak

Entrecote indirect.

 
 

Buffalow-Bennie

Stoker
Berichten
323
Vanavond op het menu...
Lekkere entrecote indirect gegaard met kokos brikketjes en eikenhouten splits boven op. Kern temperatuur tot 56°c gegaard en daarna 5 minuutjes gerust onder zilver folie.

20230428_183358.jpg
20230428_192226.jpg
20230428_192233.jpg
 
hoi.. goed begin. heb je hem nu ingesneden?
voor een relatief dunne entrecote zou ik dat persoonlijk niet doen. omdat je dan met de garing anders uit komt.

persoonlijk zou ik hem eerst roken tot 48 graden, dan 10 min rusten en daarna boven je vuur even afgrillen.
wellicht vind je dit de moeite waard om ook te proberen.

ik had voor mijn el cheapo een rooster besteld en die op maat geslepen zodat ik in de vuurbox kan afgrillen, werkte prima
 
hoi.. goed begin. heb je hem nu ingesneden?
voor een relatief dunne entrecote zou ik dat persoonlijk niet doen. omdat je dan met de garing anders uit komt.

persoonlijk zou ik hem eerst roken tot 48 graden, dan 10 min rusten en daarna boven je vuur even afgrillen.
wellicht vind je dit de moeite waard om ook te proberen.

ik had voor mijn el cheapo een rooster besteld en die op maat geslepen zodat ik in de vuurbox kan afgrillen, werkte prima
Het is gemaakt op een offset smoker, die kan je toch niet direct doen? Zelf zou ik het ook op jou manier doen met en kamado.

Toch zie je vlees er mooi uit. Mooie smoker ook btw.
 
Terug
Bovenaan Onderaan