Heb al met veel belangstelling dit forum gevolgd en alle reacties gelezen, dus nu ook maar eens aangemeld en tijd om me voor te stellen:
Jim en 40 jaar oud, al 7 jaar aan het bbq met een weber ketel (57 cm) en mezelf voor m'n 40e een bge large cadeau gegeven
De ketel voldoet op zich nog wel, maar was best hard aan het slijten na 7 jaar gebruik en gemiddeld iedere 3 weken aan te staan. Heb er alles zo'n beetje mee gemaakt met als hoogtepunt brisket (zie foto)
Dus tijd voor een volgende bbq. Waarom een bge large? Na alle berichten hier te hebben gelezen kwam ik op een shortlist: KJ classic 3, bastard VX en bge large. Na nog meer inlezen en video's en bbq experience dagen viel de KJ af. Toen workshop gedaan en met de VX en bge gewerkt. Beiden hebben voor en nadelen (zit echt in de details) en volgens vrouwlief weet ik er nu meer van dan de gemiddelde verkoper. Nachtje over geslapen en mooie black Friday korting ingezet.
Ja de bge is duurder, volgens de chef het helemaal waard en daar kon ik me in vinden: vind die een stuk fijner te regelen qua temperatuur en dat was het me wel waard.
Eerste gerecht op de bge: ribbetjes met miso lak die echt van het bot afvielen. Op de weber waren ze al heerlijk, maar nu waren ze goddelijk.
Jim en 40 jaar oud, al 7 jaar aan het bbq met een weber ketel (57 cm) en mezelf voor m'n 40e een bge large cadeau gegeven
De ketel voldoet op zich nog wel, maar was best hard aan het slijten na 7 jaar gebruik en gemiddeld iedere 3 weken aan te staan. Heb er alles zo'n beetje mee gemaakt met als hoogtepunt brisket (zie foto)
Dus tijd voor een volgende bbq. Waarom een bge large? Na alle berichten hier te hebben gelezen kwam ik op een shortlist: KJ classic 3, bastard VX en bge large. Na nog meer inlezen en video's en bbq experience dagen viel de KJ af. Toen workshop gedaan en met de VX en bge gewerkt. Beiden hebben voor en nadelen (zit echt in de details) en volgens vrouwlief weet ik er nu meer van dan de gemiddelde verkoper. Nachtje over geslapen en mooie black Friday korting ingezet.
Ja de bge is duurder, volgens de chef het helemaal waard en daar kon ik me in vinden: vind die een stuk fijner te regelen qua temperatuur en dat was het me wel waard.
Eerste gerecht op de bge: ribbetjes met miso lak die echt van het bot afvielen. Op de weber waren ze al heerlijk, maar nu waren ze goddelijk.