Eindelijk de knoop doorgehakt en een verse kamado, een Bastard, aangeschaft. Na vele jaren op een gasser, overigens met veel plezier, nu tijd voor de volgende stap., BBQ-en op een gasser is deels makkelijk, maar roken bleek toch steeds een grote uitdaging met zakjes, bakjes etc. Dat gaat hopelijk nu een stuk beter. Hier is mijn hobbyplek voor de komende jaren. De gasser ontdaan van de zijelementen (te koop overigens nog steeds..
) en opnieuw ingebouwd in een eigen ontwerp van steigerhout. Daarnaast op gelijke hoogte de Bastard (Large). Zo kan ik beide vanaf een plek bedienen en verwarmt de Bastard hopelijk de naastgelegen zithoek een beetje. Inmiddels is de kit nu wel uitgehard in het tegelwerk dus woensdag beginnen met de boel eens rustig opstoken. Hopelijk gaat dat goed en eindig ik met een lekkere zalmmoot als vuurdoop. Rib uit mijn lijf, maar hier ga ik veel plezier van hebben, mede dankzij al jullie gedeelde ervaringen, top dit!



