- Berichten
- 349
Eindelijk mijn eerste Pulled Pork. Hoezo eindelijk zullen jullie wel denken.
Nou ik was al ruim een week bezig met de voorbereidingen.
Begonnen met de slager te bellen om een procureur te bestellen (1,8 kilo), natuurlijk heb ik er ook nog wat spareribs bijbesteld want 2e kerstdag moet er ook gegeten worden ;-). Daarna bij vuur en rook een kernthermometer en nog wat andere spullen waaronder rookchips besteld (donderdagavond besteld met de vraag of ze het nog voor de kerst konden leveren, nou superservice bij vuur en rook, maandag 24 december werd het geleverd.
Toen een recept uitkiezen....tja dat was wat moeilijker want er zijn er veel hier en op de blogs en websites van de forumleden te vinden.
Het is het recept van Noskos geworden, de wedstrijd pulled pork, en de coleslaw van Jamie Oliver.
Gisteravond de procureur ge?njecteerd, in de rub gezet daarna ingepakt en in de koelkast gezet.
Vanmorgen om 9.20 ging de procureur op de Q. De dome temperatuur had ik constant op 250F. Althans daar ging ik maar van uit, doordat bij ikea de bakthermometers uitverkocht waren moest ik het doen met 1 kernthermometer en de meter die in de deksel van mij Q zit, omdat die hoog in het deksel zit kan de temp anders zijn dan ter hoogte van het vlees.
Om 9.40 was de kerntemp. 22C.
10.45 uur 36C
11.15 uur 49C
12.15 uur 58C
12.45 uur 66C
13.00 uur 74C
Tijd om hem in te pakken.
13.45 uur 71C (tijdens het inpakken deksel vergeten te sluiten denk dat daarom de temp is gedaald, hele dome moest weer op temp komen)
14.30 uur 74C
14.45 uur 76C
15.30 uur 80C
16.15 uur 83C
16.45 uur 86C
16.15 uur 88C
Het is zover hij mag van de Q en gaan hem nog 1 uurtje inpakken.
Na dat uurtje tijd om hem uit te pakken en er echte pulled pork van te maken.
Een beetje eindsaus erdoor en op de broodjes doen, daarbovenop de coleslaw van Jamie en serveren aan mijn vrouw die inmiddels wel heel nieuwsgierig was geworden. Nou ze vond hem geweldig, na beiden drie broodjes PP weggewerkt te hebben ben ik nog even naar mijn schoonvader (hij woont naast ons) gegaan met wat PP en coleslaw, hij vond het ook heerlijk.
Maar toen kwam de grote teleurstelling...ik wilden de overgebleven PP in verschillende porties verdelen....er is nog maar voor 1 portie over...hahahaha, ik dacht ruim 1,5 kg vlees is ruim voldoende om een paar broodjes van te eten en daarna nog wat in te vriezen voor kroketjes en de PP spaghetti, die vogel gaat dus niet op.
Er is gelukkig wel nog genoeg over om voor oudejaarsavond mini PP loempia's te maken, samen met Moinkballs.
Ik vond hem zeer geslaagd en kreeg alleen maar positieve reacties, volgende keer een groter stuk zodat ik met de overgebleven PP nog meer kan doen.
Hier hoort de foto van de PP in de folie te staan maar helaas die is mislukt :-(
?
Nou ik was al ruim een week bezig met de voorbereidingen.
Begonnen met de slager te bellen om een procureur te bestellen (1,8 kilo), natuurlijk heb ik er ook nog wat spareribs bijbesteld want 2e kerstdag moet er ook gegeten worden ;-). Daarna bij vuur en rook een kernthermometer en nog wat andere spullen waaronder rookchips besteld (donderdagavond besteld met de vraag of ze het nog voor de kerst konden leveren, nou superservice bij vuur en rook, maandag 24 december werd het geleverd.
Toen een recept uitkiezen....tja dat was wat moeilijker want er zijn er veel hier en op de blogs en websites van de forumleden te vinden.
Het is het recept van Noskos geworden, de wedstrijd pulled pork, en de coleslaw van Jamie Oliver.
Gisteravond de procureur ge?njecteerd, in de rub gezet daarna ingepakt en in de koelkast gezet.
Vanmorgen om 9.20 ging de procureur op de Q. De dome temperatuur had ik constant op 250F. Althans daar ging ik maar van uit, doordat bij ikea de bakthermometers uitverkocht waren moest ik het doen met 1 kernthermometer en de meter die in de deksel van mij Q zit, omdat die hoog in het deksel zit kan de temp anders zijn dan ter hoogte van het vlees.
Om 9.40 was de kerntemp. 22C.
10.45 uur 36C
11.15 uur 49C
12.15 uur 58C
12.45 uur 66C
13.00 uur 74C
Tijd om hem in te pakken.
13.45 uur 71C (tijdens het inpakken deksel vergeten te sluiten denk dat daarom de temp is gedaald, hele dome moest weer op temp komen)
14.30 uur 74C
14.45 uur 76C
15.30 uur 80C
16.15 uur 83C
16.45 uur 86C
16.15 uur 88C
Het is zover hij mag van de Q en gaan hem nog 1 uurtje inpakken.
Na dat uurtje tijd om hem uit te pakken en er echte pulled pork van te maken.
Een beetje eindsaus erdoor en op de broodjes doen, daarbovenop de coleslaw van Jamie en serveren aan mijn vrouw die inmiddels wel heel nieuwsgierig was geworden. Nou ze vond hem geweldig, na beiden drie broodjes PP weggewerkt te hebben ben ik nog even naar mijn schoonvader (hij woont naast ons) gegaan met wat PP en coleslaw, hij vond het ook heerlijk.
Maar toen kwam de grote teleurstelling...ik wilden de overgebleven PP in verschillende porties verdelen....er is nog maar voor 1 portie over...hahahaha, ik dacht ruim 1,5 kg vlees is ruim voldoende om een paar broodjes van te eten en daarna nog wat in te vriezen voor kroketjes en de PP spaghetti, die vogel gaat dus niet op.
Er is gelukkig wel nog genoeg over om voor oudejaarsavond mini PP loempia's te maken, samen met Moinkballs.
Ik vond hem zeer geslaagd en kreeg alleen maar positieve reacties, volgende keer een groter stuk zodat ik met de overgebleven PP nog meer kan doen.





Hier hoort de foto van de PP in de folie te staan maar helaas die is mislukt :-(

