Maandag zag ik een aflevering van Masterchef Australia met daarin kippenvleugeltjes in een dikke saus.
Die saus leek me wel lekker.
Dus vandaag een eerste variatie daarop gemaakt.
Eerst 1 kilo dijenfilet voorzien van een lekker rooksmaakje
Onder tussen de saus:
200 gram bruine suiker
4 tenen knoflook fijngesneden
1 grote ui fijn gesneden
2 eetlepels sojasaus
sap van 1 flinke citroen
1 blik cola
De saus even lekker laten koken tot hij iets dikker werd.
Vlees fijn gesneden en in de pan even na gebakken met wat bloem.
De saus toevoegen en lekker laten pruttelen.
Ik heb er ook 5 halve perziken en 3 bananen gesneden aan toegevoegd.
Geserveerd met rijst
Smaakte voortreffelijk, als je van zoet houd natuurlijk.
Die saus leek me wel lekker.
Dus vandaag een eerste variatie daarop gemaakt.
Eerst 1 kilo dijenfilet voorzien van een lekker rooksmaakje
Onder tussen de saus:
200 gram bruine suiker
4 tenen knoflook fijngesneden
1 grote ui fijn gesneden
2 eetlepels sojasaus
sap van 1 flinke citroen
1 blik cola
De saus even lekker laten koken tot hij iets dikker werd.
Vlees fijn gesneden en in de pan even na gebakken met wat bloem.
De saus toevoegen en lekker laten pruttelen.
Ik heb er ook 5 halve perziken en 3 bananen gesneden aan toegevoegd.
Geserveerd met rijst
Smaakte voortreffelijk, als je van zoet houd natuurlijk.