Het is al weer een hele tijd geleden sinds mn vorige post, maar na vrijdag de bbq familie te hebben uitgebreid met een Bastard, was dit natuurlijk de perfecte gelegenheid om wat nieuws te proberen. Eindelijk tijd voor mn eerste pulled pork!
Zaterdag alle spullen in huis gehaald, en gelijk van start gegaan om een goeie bbq saus te maken.
Na de saus was het tijd voor de rub. Deze op basis van bruine suiker, paprika poeder, komijn, thijm, uien- en knoflookpoeder en wat zout. Gelijk daarna een mooi stuk schouder ingewreven en een nachtje in laten trekken.
Tegelijk ook maar alles klaargezet voor zondag, want dat was vroeg opstaan.. De wekker fanatiek op 6.00 uur gezet, en even vergeten dat de zomertijd ook in ging. Juist, dat voelde als 5.00...
Toch had het wel wat, in het donker alles klaarzetten, terwijl de hele buurt nog in rust was
En toen begon het wachten.. verbazingwekkend hoe goed die kamado qua temperatuur in te regelen is! En hoe lang deze het vol houdt in vergelijking met de Weber. En dat was nodig ook.. want het avondeten hebben we niet gehaald. Pas om 22:00 was het eindelijk zo ver . Maar dan heb je ook wat!
Vandaag heerlijk van genoten. En volgens de familie zeker voor herhaling vatbaar! Volgende keer de procureur proberen.
Groeten,
Marc
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk
Zaterdag alle spullen in huis gehaald, en gelijk van start gegaan om een goeie bbq saus te maken.
Na de saus was het tijd voor de rub. Deze op basis van bruine suiker, paprika poeder, komijn, thijm, uien- en knoflookpoeder en wat zout. Gelijk daarna een mooi stuk schouder ingewreven en een nachtje in laten trekken.
Tegelijk ook maar alles klaargezet voor zondag, want dat was vroeg opstaan.. De wekker fanatiek op 6.00 uur gezet, en even vergeten dat de zomertijd ook in ging. Juist, dat voelde als 5.00...
Toch had het wel wat, in het donker alles klaarzetten, terwijl de hele buurt nog in rust was
En toen begon het wachten.. verbazingwekkend hoe goed die kamado qua temperatuur in te regelen is! En hoe lang deze het vol houdt in vergelijking met de Weber. En dat was nodig ook.. want het avondeten hebben we niet gehaald. Pas om 22:00 was het eindelijk zo ver . Maar dan heb je ook wat!
Vandaag heerlijk van genoten. En volgens de familie zeker voor herhaling vatbaar! Volgende keer de procureur proberen.
Groeten,
Marc
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk