Goedemiddag!
Krijg morgen een aantal (vlees liefhebbende) vrienden over de vloer, dat moment met beide handen aangegrepen om eindelijk de procureur die in de vriezer lag te wachten om te gaan toveren in een mooie pulled pork.
Ik heb gekozen voor het wedstrijd recept van Noskos, incl de bijbehorende bbq saus. Ik zal hier een kort verslagje bijhouden.
Gisteravond de bbq saus gemaakt en de proc ingespoten met de injectie mix:
Vanochtend de rub eroverheen (voordeel als je wordt gewekt door de menselijke wekker van 7 maanden):
En om 12u is het geheel samen met twee stukjes kersenhout op de inmiddels opgewarmde OTP47 gegaan.
Om 17.40 had de PP de 74 graden bereikt, en dus ingesmeerd met de glaze:
Om 21.00 de pp eraf gehaald, en om 22.00 gepulled, en de eindsaus erdoor. Het resultaat:
Hieronder temp verloop tot nu toe:
Ten slotte alvast een vraag. Ik wil de pp vandaag afmaken incl pullen, en morgen opwarmen. Kan ik de pp het beste bewaren en opwarmen in de eindsaus, of bewaren in vocht, opwarmen met wat cola en dan de eindsaus erdoor?
Groet!
Jan
Krijg morgen een aantal (vlees liefhebbende) vrienden over de vloer, dat moment met beide handen aangegrepen om eindelijk de procureur die in de vriezer lag te wachten om te gaan toveren in een mooie pulled pork.
Ik heb gekozen voor het wedstrijd recept van Noskos, incl de bijbehorende bbq saus. Ik zal hier een kort verslagje bijhouden.
Gisteravond de bbq saus gemaakt en de proc ingespoten met de injectie mix:
Vanochtend de rub eroverheen (voordeel als je wordt gewekt door de menselijke wekker van 7 maanden):
En om 12u is het geheel samen met twee stukjes kersenhout op de inmiddels opgewarmde OTP47 gegaan.
Om 17.40 had de PP de 74 graden bereikt, en dus ingesmeerd met de glaze:
Om 21.00 de pp eraf gehaald, en om 22.00 gepulled, en de eindsaus erdoor. Het resultaat:
Hieronder temp verloop tot nu toe:
Tijd | Temp rooster | Temp vlees |
12:00 | 121 | 4 |
12:30 | 123 | 8 |
13:00 | 122 | 22 |
13:30 | 114 | 36 |
14:00 | 123 | 46 |
14:30 | 115 | 53 |
15:00 | 126 | 60 |
15:30 | 114 | 65 |
16:00 | 116 | 67 |
16:30 | 114 | 70 |
17:00 | 121 | 72 |
17:30 | 122 | 73 |
17:40 | 122 | 74 (mopped) |
18:00 | 115 | 72 |
18:30 | 131 | 72 |
19:00 | 120 | 76 |
19:30 | 121 | 79 (ingepakt) |
20:00 | 118 | 82 |
21:00 | 118 | 88 |
Ten slotte alvast een vraag. Ik wil de pp vandaag afmaken incl pullen, en morgen opwarmen. Kan ik de pp het beste bewaren en opwarmen in de eindsaus, of bewaren in vocht, opwarmen met wat cola en dan de eindsaus erdoor?
Groet!
Jan