BasBQ
Beef en Steak

eerste Picanha.

 
 

SanJan

Vuurmaker
Berichten
59
Even een korte impressie van mijn eerste poging tot Picanha.

Slager had er alleen 1 met een wat magere vet rand, toch maar mee genomen.

Met wat peper, zout en pecanhout op het rooster gelegd. Op naar de 48 graden kerntemp.


Bijna zover!


intussen de chimmichurri gemaakt, helaas geen verse oregano en pepertje.
en na het direct grillen (niet zo spectaculair zonder smeltend vet) mooie plakken gesneden.
Perfecte manier om het weekend te beginnen. Het smaakte geweldig. prachtig stuk vlees. :p


bedankt voor het kijken.
 
Picanha is super en die van jouw ziet er heerlijk uit maar waarom op alu folie??
 
dat was een verkapt hitte schild...
het ging iets te veel direct. volgende keer een paar brikketen minder denk ik.
 
Het gaat om de smaak. En zo hou je altijd een excuus om hetnog eens te doen.
 
Lekker hoor. Het is inderdaad een geweldig stukkie vlees  :D
 
Heerlijk!
 
Terug
Bovenaan Onderaan