Voor de eerste keer een mooie grote zalm op de Bastard.
Ik had een flink vers stuk, waarvan ik ongeveer 1/3 in de vriezer gelegd heb en er nog een stuk van zo'n 700 gram overbleef ( voor 3 personen )
Niet te gek met kruiden gedaan, beetje zout en dille, wat citroensap.
Wel een rookplankje, deze had ik in eerste instantie op het rooster met de heat deflectors eronder. toen ik erachter kwam dat daar het plankje niet van ging roken maar 1 deflector verwijderd.
Heb de Bastard eerst op 180 graden gestook, daarna de zalm erop. Na een paar minuten de zalm verplaats naar de zijde waar ik de deflector uitgehaald heb, toen deed het plankje zijn werk beter. Met een kerntemperatuur van 55 graden heb ik de vis er af gehaald. Hij was heerlijk mals en sappig, met zijn drieën dit hele stuk verorberd
Ik had de huid bij de visboer laten verwijderen, de volgende keer laat ik die eens mooi zitten denk ik...
Ik had een flink vers stuk, waarvan ik ongeveer 1/3 in de vriezer gelegd heb en er nog een stuk van zo'n 700 gram overbleef ( voor 3 personen )
Niet te gek met kruiden gedaan, beetje zout en dille, wat citroensap.
Wel een rookplankje, deze had ik in eerste instantie op het rooster met de heat deflectors eronder. toen ik erachter kwam dat daar het plankje niet van ging roken maar 1 deflector verwijderd.
Heb de Bastard eerst op 180 graden gestook, daarna de zalm erop. Na een paar minuten de zalm verplaats naar de zijde waar ik de deflector uitgehaald heb, toen deed het plankje zijn werk beter. Met een kerntemperatuur van 55 graden heb ik de vis er af gehaald. Hij was heerlijk mals en sappig, met zijn drieën dit hele stuk verorberd
