Beef en Steak

Eerste keer zalm

Ries25

Sprokkelaar
Berichten
28
Voor de eerste keer een mooie grote zalm op de Bastard.
Ik had een flink vers stuk, waarvan ik ongeveer 1/3 in de vriezer gelegd heb en er nog een stuk van zo'n 700 gram overbleef ( voor 3 personen )

Niet te gek met kruiden gedaan, beetje zout en dille, wat citroensap.
Wel een rookplankje, deze had ik in eerste instantie op het rooster met de heat deflectors eronder. toen ik erachter kwam dat daar het plankje niet van ging roken maar 1 deflector verwijderd.

zalm 1.jpg
zalm 2.jpg


Heb de Bastard eerst op 180 graden gestook, daarna de zalm erop. Na een paar minuten de zalm verplaats naar de zijde waar ik de deflector uitgehaald heb, toen deed het plankje zijn werk beter. Met een kerntemperatuur van 55 graden heb ik de vis er af gehaald. Hij was heerlijk mals en sappig, met zijn drieën dit hele stuk verorberd ;) Ik had de huid bij de visboer laten verwijderen, de volgende keer laat ik die eens mooi zitten denk ik...
 
Dat is een lekker stukje zalm geworden Ries 😋

Ik had de huid bij de visboer laten verwijderen, de volgende keer laat ik die eens mooi zitten denk ik...
Als je hem met de huid op de plank legt zal dit niet veel toevoegen aan de vis. De huid wordt er niet knapperig van. De huid zal door het vocht wat uit de zalm komt week worden. Tenzij je hem omdraait met de huid naar boven,
 
Zie ik het goed en ligt de plankje met zalm indirect?
Dan heeft het rookplankje niet veel nut.
Je wil dat het plankje gaat roken dan moet hij wel direct boven de kolen.
 
Ik had het in eerste instantie inderdaad indirect, maar al snel een halve deflector eruit gehaald, dit gaf wel het gewenste effect met het rookplankje.
 
Wat ik doe met de huid die niet knapperig geworden is terug leggen op de BBQ die je al dicht gedaan hebt. De volgende morgen is hij heerlijk knapperig.
Ook de hond is er gek op. Dan in kleinere stukjes als training/beloningshapjes!


Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
 
Kijk dat is nog eens lekker en geslaagd voor een eerste x!
 
Terug
Bovenaan Onderaan