MarcH
Kooltjesharker
- Berichten
- 184
Vanavond m'n twee weken terug gescoorde WGA ontmaagd, dmv het roken van een zalm op een cederhouten plank die ik al jaren in de schuur had liggen, nog in doos. Cadeau van m'n schoonzus ooit. Was er nog niet aan toe toen. Maar dit seizoen slaat de bbq hobby goed in, en het werd dus nu hoog tijd voor deze toedoe!
Het bekende recept met mosterd en basterdsuiker. Beetje ingelezen over de planken, wga, temperaturen etc en maar gewoon gaan. Plankie bleek net iets te lang voor de wga, dus in allerijl een stuk er af staan zagen. Zacht hout kennelijk, dus meteen paar mooie stukjes rookhout erbij. Zalm geprepareerd, wga op z'n 150, eerder vandaag geweekte plank erop tot hij rookte en toen de zalm. Was even spelen met de schuiven, moest wat lucht bijpompen, want de zalm ging wat traag. Heeft er toch wel een half uur over gedaan. Mss ook omdat het groot stuk was. Maar de rest van het eten was klaar. Hoe aan ook, geëindigd met een perfect gegaarde zalm, doorspekt met een heerlijke, mooie rooksmaak. Ik had nog nooit cederhout gebruikt als rookhout, maar dat bevalt. Icm het zoete van de suiker is dat zo lekker! Volgende keer doe ik wel iets minder suiker. Heb alles een beetje op gevoel gedaan. Maar al met al zeer geslaagd! Next!
Verstuurd vanaf mijn SM-A346B met Tapatalk
Het bekende recept met mosterd en basterdsuiker. Beetje ingelezen over de planken, wga, temperaturen etc en maar gewoon gaan. Plankie bleek net iets te lang voor de wga, dus in allerijl een stuk er af staan zagen. Zacht hout kennelijk, dus meteen paar mooie stukjes rookhout erbij. Zalm geprepareerd, wga op z'n 150, eerder vandaag geweekte plank erop tot hij rookte en toen de zalm. Was even spelen met de schuiven, moest wat lucht bijpompen, want de zalm ging wat traag. Heeft er toch wel een half uur over gedaan. Mss ook omdat het groot stuk was. Maar de rest van het eten was klaar. Hoe aan ook, geëindigd met een perfect gegaarde zalm, doorspekt met een heerlijke, mooie rooksmaak. Ik had nog nooit cederhout gebruikt als rookhout, maar dat bevalt. Icm het zoete van de suiker is dat zo lekker! Volgende keer doe ik wel iets minder suiker. Heb alles een beetje op gevoel gedaan. Maar al met al zeer geslaagd! Next!
Verstuurd vanaf mijn SM-A346B met Tapatalk