Beef en Steak

Eerste keer spareribs

RuwePit

Tondelzoeker
Berichten
3
Vandaag voor het eerst spareribs gemaakt met de 3-2-1 methode.
Gisteravond met de Noskos rub in de koelkast.
Temperatuur mooi op 110*.

3 uur: Druippan gevuld met bockbier. Ieder half uur gesprayd met beetje vocht.
Na 2,5u ging de temperatuur ineens naar de 150*. Iemand enig idee hoe dat kan?

2 uur: met boter en honing in de folie

1 uur: aflakken met Smokey Goodness- Smokey’s finest bbq sauce

Ze waren heerlijk: lichtzoet met lekkere pittige bite…

F6898BBE-63E4-4A80-AF1D-92F4B895468E.jpeg
 
Vandaag voor het eerst spareribs gemaakt met de 3-2-1 methode.
Gisteravond met de Noskos rub in de koelkast.
Temperatuur mooi op 110*.

3 uur: Druippan gevuld met bockbier. Ieder half uur gesprayd met beetje vocht.
Na 2,5u ging de temperatuur ineens naar de 150*. Iemand enig idee hoe dat kan?

2 uur: met boter en honing in de folie

1 uur: aflakken met Smokey Goodness- Smokey’s finest bbq sauce

Ze waren heerlijk: lichtzoet met lekkere pittige bite…

Bekijk bijlage 73249
Was na 2.5 uur misschien het vocht van het bier verdampt? dat gok ik.. dat in combi met te wijd openstaande luchtschuiven.

Je druippan word veel heter zodra het vocht eruit gekookt is wat naar mijn zeggen de temperatuur verhoging verklaard.

Ik deed in het begin ook mijn lekbak vullen met water maar ben er wel achter dat het onnodig is.
Lekker je bier opdrinke vooral zo'n mooie bock.
 
Mijn eerste gedachte is ook dat het vocht uit de lekbak verdampt is. Is totaal overbodig, kost meer brandstof en maakt je kamado nog trager met reageren.
 
Ik denk dat eea al voldoende onderbouwd is.
In de BGE doe ik nooit vloeistof in de lekbak. Beetje sprayen en klaar.
In de W57 h3b ik daar wel mee gexperimenteerd. Eea ook om de temperatuur beter te controleren. Niet altijd succesvol.

Btw, hoe waren de ribhies.? Jog meer foto's?
 
Ik denk dat eea al voldoende onderbouwd is.
In de BGE doe ik nooit vloeistof in de lekbak. Beetje sprayen en klaar.
In de W57 h3b ik daar wel mee gexperimenteerd. Eea ook om de temperatuur beter te controleren. Niet altijd succesvol.

Btw, hoe waren de ribhies.? Jog meer foto's?
We hebben genoten!

IMG_5490.jpeg
 
Terug
Bovenaan Onderaan