Vandaag staan voor het eerst short ribs op het menu. Ik heb ze bij een slager gehaald en het leek mee een prima stuk. Gisteravond overtollig vet en het vlies eraf gehaald. Vervolgens heb ik m geïnjecteerd met een mix van Worcestershiresauce, whisky, runderbouillon en appelcider. Daarna ingerubt met de beef rub van Noskos.
Vanmorgen om 0930 erop gelegd, nu elk uur even insprayen met een mix van appelsap, whisky en appelcider.
Ik zal deze post updaten gedurende de dag
14:15: bij een kern van 67 bleef hij hangen, eraf gehaald en ingepakt met roomboter, scheut whisky en appelsap.
De kern zakte daarna terug tot 62.
17:00: kern zit nu op 76 graden, ben voornemens om hem door te garen tot 94 en dan te checken. Duurt langer dan gedacht.
Uiteindelijk tot 19:45 gewacht en toen was 95 graden bereikt. Heb m een uur in de koelbox gelegd om te rusten.
En wat was ik blij met het eindresultaat! De 1e keer shortribs en dit was het resultaat! Het was heerlijk sappig en mals inclusief mooie rookring. Eigenlijk helemaal tevreden!
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Vanmorgen om 0930 erop gelegd, nu elk uur even insprayen met een mix van appelsap, whisky en appelcider.
Ik zal deze post updaten gedurende de dag
14:15: bij een kern van 67 bleef hij hangen, eraf gehaald en ingepakt met roomboter, scheut whisky en appelsap.
De kern zakte daarna terug tot 62.
17:00: kern zit nu op 76 graden, ben voornemens om hem door te garen tot 94 en dan te checken. Duurt langer dan gedacht.
Uiteindelijk tot 19:45 gewacht en toen was 95 graden bereikt. Heb m een uur in de koelbox gelegd om te rusten.
En wat was ik blij met het eindresultaat! De 1e keer shortribs en dit was het resultaat! Het was heerlijk sappig en mals inclusief mooie rookring. Eigenlijk helemaal tevreden!
Verzonden vanaf mijn iPhone met Tapatalk
Laatst bewerkt: