Vandaag eens geprobeerd om een stoof te maken van runderwangen; voor mij de eerste keer dat ik uberhaupt wangetjes at.
Het recept (afkomstig uit 'het Ultieme Bier en BBQboek') was eigenlijk gebaseerd op varkenswangen (ik gebruikte rund )
Ik moet erkennen, ik vond het best lastig om te bepalen welke delen van de wang ik moest trimmen.
Diverse (dikke) pezen liepen ook kriskras door de wang, wat resulteerde in kleinere stukjes wang.
Achteraf gezien hadden deze (paar) pezen prima kunnen blijven zitten, die smelten wel tijdens de stoof. (er zaten geen vliezen op het oppervlakte)
Verder was de combinatie met Kriekbier erg lekker! Dit in combinatie met de overige kruiden, de garnering (basilicum) en de pasta maakte het een mooi gerecht!
Als bijgerechtje zijn er enkele groeten voorzien van een grillstreepje, alsook wat zout, olijfolie en basilicum -> easy maar mooi bijgerecht voor dit hoofdgerecht
Hoofdgerecht ingrediënten
wangen even aanzetten
Groenten aanzetten, puree erbij
Wangen er op, kriekbier eroverheen en gezeefde tomaten daar op. 2,5-3uur stoven
Grillmarks bijgerecht
Bijgerechtje:
Smullen maar
Het recept (afkomstig uit 'het Ultieme Bier en BBQboek') was eigenlijk gebaseerd op varkenswangen (ik gebruikte rund )
Ik moet erkennen, ik vond het best lastig om te bepalen welke delen van de wang ik moest trimmen.
Diverse (dikke) pezen liepen ook kriskras door de wang, wat resulteerde in kleinere stukjes wang.
Achteraf gezien hadden deze (paar) pezen prima kunnen blijven zitten, die smelten wel tijdens de stoof. (er zaten geen vliezen op het oppervlakte)
Verder was de combinatie met Kriekbier erg lekker! Dit in combinatie met de overige kruiden, de garnering (basilicum) en de pasta maakte het een mooi gerecht!
Als bijgerechtje zijn er enkele groeten voorzien van een grillstreepje, alsook wat zout, olijfolie en basilicum -> easy maar mooi bijgerecht voor dit hoofdgerecht
Hoofdgerecht ingrediënten
wangen even aanzetten
Groenten aanzetten, puree erbij
Wangen er op, kriekbier eroverheen en gezeefde tomaten daar op. 2,5-3uur stoven
Grillmarks bijgerecht
Bijgerechtje:
Smullen maar