BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer Pulled Pork

 
 

Wesley

Kooltjesharker
Berichten
187
Voor de eerste keer Pulled Pork gemaakt en met succes. Het wedstrijd recept van Dennis aangehouden.

141463AA-75FB-4918-A5CB-DC9BF6C0BD36.jpeg

Een mooi stukje vlees bij de Makro gehaald.

B28AF190-CDAE-4208-9203-E6218346DE2E.jpeg

EE34BD88-BE46-4FE9-93AB-6EAF9C7DCC93.jpeg


Alles bij elkaar verzameld en we konden aan de slag. Begonnen met de injectie vloeistof te maken. Toen alles klaar was de het vlees uitgepakt en droog gedept en her en der wat stukjes vet weg gesneden.
CA87C701-F865-4C24-9F83-201F170BB41B.jpeg

Nadat we het stuk vlees geïnjecteerd hadden zijn we begonnen met de rub. Toen we hier mee klaar waren hebben we het netjes afgedekt en heel de nacht in de koelkast gezet.
44CBD6C7-2E55-40A1-99E2-EDBD09C3FC66.jpeg

6102A8C9-BC36-4A00-AC1C-2F8033BD09A2.jpeg

Nadat we eerst een bak koffie hadden gepakt zijn we begonnen met aansteken van de Q. Toen mocht de pulled pork uit de koelkast en hebben we hem uitgepakt. Helaas was er flink wat injectie vloeistof uitgelopen. Na wat twijfel de injectie spuit weer gevuld met uitgelopen vloeistof en weer terug geïnjecteerd. Toen de Q eenmaal op temperatuur was heb ik 3 chunks appel toegevoegd en de plate setter met het vlees toegevoegd. Onder het vlees een lekbak neergezet met appelsap erin.
B5A8918D-9757-4860-AC96-10105721BCE3.jpeg


Ondertussen dat het vlees er voor 5 uur op lag ook nog een mooie glace gemaakt. Ook dit hebben we volgens het recept van Dennis gedaan. Stieken tussen door even gekeken hoe het vlees eruit zag en dat ging de goede kant op al zeg ik het zelf.
BD58C79A-E0BD-4010-806A-FB6DACA3712A.jpeg

17C3669A-7008-4628-95B0-F362B67D69EE.jpeg

Na de eerste 5 uur konden we het vlees bestrijken met de gemaakt glace. Hier ben ik niet zuinig mee geweest heerlijk dik erop.
844F8FB6-54B7-42CC-845F-02D96932164F.jpeg

Na 2 uur in de glace gelegen te hebben mocht het eraf. Het was tijd om het vlees in te pakken.
64DD0495-4C2C-4ACD-B408-F7098A732275.jpeg

Nadat het vlees de 90graden had bereikt zijn we gaan prikken. Helaas was hij er nog niet helemaal. De uiteindelijk temperatuur was 95 graden. Het vlees eraf gehaald en hem even laten uitdampen.
70150C40-CD64-44DB-B9B0-E6AB887A67EC.jpeg

Het vlees weer terug in de bak en nog een half uurtje laten rusten. Onder tussen de eind saus genaakt en deze gemixt met sap wat in het aluminium folie lag. Nadat de eind saus klaar was kon het pullen kon beginnen. Wat een mooie rook ring 🥰
0E59989D-ACCA-433E-BBB1-01B7DC32F60E.jpeg

89876394-B747-4CAD-9164-6FC3E8021BC7.jpeg

Snel de broodjes opgesneden en deze rijkelijk belegd het was inmiddels al half 8 dus die broodjes gingen er wel in.



Al met al een zeeeer geslaagde eerste keer Pulled Pork.

Hier onder nog een leuke video
https://vm.tiktok.com/ZMYXDmJRb/
 
Laatst bewerkt:
Ziet er heerlijk uit! Waar kan ik het recept vinden?:unsure:
 
Dat ziet er goed gelukt uit. Gefeliciteerd met je knor.
 
Gefeliciteerd met je knorretje
 
Dat ziet er lekker uit!

Gefeliciteerd met je 🐷
 
Knorretje wel verdiend!!
 
Ziet er top uit!
 
Terug
Bovenaan Onderaan