Aangezien het afgelopen weekend lekker weer was en de familie op bezoek zou komen besloten om eens lekker aan het werk te gaan; pulled pork maken dus!
Omdat het de eerste keer was dat ik PP ging maken heb ik er maar voor gekozen het "ongeveer" volgens het recept te doen van de wedstrijd PP uit het vuur de baas.
Kortom: injecteren en rubben die handel. Aangezien ik het idee wat laat had opgevat, was het al een uurtje of 11 voor ik er aan begon
Helaas kwam ik toen tot de conclusie dat de plastic folie op was, dus als alternatief maar de extra grote AH boterham zakjes gebruikt. Ging prima.
Het resultaat zoals het de koelkast inging tegen twaalven:
Daarna de wekker gezet vroeg op de zondag ochtend. Primo aan geslingerd om 07:30 (*niemand zei dat het leuk ging worden) en de PP erop. Die had ik uit de koelkast gehaald en temperatuur probe erin gefietst:
Primo was lekker stabiel op 122 graden, app aan, bluetooth aan en terug de mand in. Heerlijk om zo een beetje te relaxen. Na een tijdje toch maar weer verder gegaan met de andere voorbereidingen: moinkballs en kippenvleugeltjes. Stall zone kwam gezellig langs, de boel ingepakt en bij 93 graden er uiteindelijk afgehaald. Pullen en op tafel maar!
Ik had nog net tijd om mijn telefoon te kunnen pakken om de foto van het eindresultaat te maken:
Kortom: 9 uur werk en in 10 min was alles op. Het viel duidelijk in de smaak!
Mijn wijze les: eerst een foto maken van het eindresultaat voordat je het serveert, want als het in de smaak valt is het zo weg! :-O
Omdat het de eerste keer was dat ik PP ging maken heb ik er maar voor gekozen het "ongeveer" volgens het recept te doen van de wedstrijd PP uit het vuur de baas.
Kortom: injecteren en rubben die handel. Aangezien ik het idee wat laat had opgevat, was het al een uurtje of 11 voor ik er aan begon
Helaas kwam ik toen tot de conclusie dat de plastic folie op was, dus als alternatief maar de extra grote AH boterham zakjes gebruikt. Ging prima.
Het resultaat zoals het de koelkast inging tegen twaalven:
Daarna de wekker gezet vroeg op de zondag ochtend. Primo aan geslingerd om 07:30 (*niemand zei dat het leuk ging worden) en de PP erop. Die had ik uit de koelkast gehaald en temperatuur probe erin gefietst:
Primo was lekker stabiel op 122 graden, app aan, bluetooth aan en terug de mand in. Heerlijk om zo een beetje te relaxen. Na een tijdje toch maar weer verder gegaan met de andere voorbereidingen: moinkballs en kippenvleugeltjes. Stall zone kwam gezellig langs, de boel ingepakt en bij 93 graden er uiteindelijk afgehaald. Pullen en op tafel maar!
Ik had nog net tijd om mijn telefoon te kunnen pakken om de foto van het eindresultaat te maken:
Kortom: 9 uur werk en in 10 min was alles op. Het viel duidelijk in de smaak!
Mijn wijze les: eerst een foto maken van het eindresultaat voordat je het serveert, want als het in de smaak valt is het zo weg! :-O