BasBQ
Beef en Steak

Eerste keer Pulled Pork en MOINKballs van de T-barrel smoker

Houtskool

Sprokkelaar
Berichten
26
Eindelijk was het zo ver. Tijd om na het vele klussen en bouwen de smoker een keer echt in gebruik te nemen. Ik had er voor gekozen om geen kolenmandje te bestellen en dat is achteraf niet zo'n goed idee. Ik had de briketten in een Dancook tray gedaan maar daar kwam te weinig zuurstof bij. Er zitten geen gaten in de onder en zijkant van zo'n bak. In het begin kwam de temperatuur zeker niet boven de 100 en ging ie langzaam uit.

Take 2 zullen we maar zeggen. Dancook tray d'r uit, oud weber rooster d'r in, daar de brikket op. Succes! De temperatuur lag nu rond de 115 graden en deze temperatuur heeft ie zeker 4,5 uur lang strak aangehouden. Echt een toppertje.

Ik ben klein begonnen met een stuk van 1.2kg en 1kg aan gehakt voor de MOINKballs. En uit enthousiaste tijdens het eten vergeten foto's te maken haha. Excuses.

IMG_1208.jpg


IMG_1263.jpg


IMG_1260.jpg


IMG_1269.jpg


IMG_1270.jpg


IMG_1284.jpg


IMG_1275.jpg


IMG_1286.jpg
 
leuke maiden run  :)
 
mooi ding, werkt prima zo te zien
 
Altijd fijn zo'n eerste keer, mis wel de foto's van je glanzende ballen ;).
 
Wow, mooi zeg, de T-barrel in actie. Daar kan ik alleen maar jaloers van worden... Waar staat die lastoorts, ik wil er ook eentje... lol
 
Wow, mooi zeg!
 
mooi hoor en een goede eerste run
 
Terug
Bovenaan Onderaan