- Berichten
- 10.079
Hallo bbq collega's.
Zoals de titel al zegt, had ik nog nooit gepekeld.
Na wat speurwerk op het interweb voor het volgende gekozen.
6 eetlepels zout (ben terughoudend met zout. Erbij kan altijd nog)
Wat laurierblaadjes
2 eetlepels peperkorrels
Eetlepel kruidnagel
Een halve liter water verwarmd en het zout er in opgelost.
Hierna overige ingredi?nten toegevoegd samen met 1,5 liter koud water.
De pekel laten afkoelen.
Bovenstaande is afgekeken van blue smoke bbq
Vervolgens 3 oer hammen van beef & steak ca 12 uur laten zwemmen.
Hierna afgedroogd en uurtje terug in koelkast voor verder drogen.
Vervolgens zijn ze 3 uurtjes op de wsm geweest tot een kern van 70 graden.
Bij 65 graden even ingesmeerd met maple syrup mosterd sauce.deze ook geserveerd bij het eten.
De foto's
Op tafel samen met een salade van rucola , cherry tomaten, komkommer en feta
Turks brood met kruiden kaas erbij.
Het was heerlijk.
Wat hebben we geleerd?
Pekel mag best ietsje zouter. Volgende keer 8 eetlepels.
Pekelen is geweldig lekker!!!
Maple syrup mosterd sauce is geweldig lekker!!!
Oer hammen smaken goed, maar er zit een zeen in. Leer moment.
Dit gaat een vervolg krijgen. Ik denk volgende keer kip in de pekel.
Dank voor het kijken.
Rick
Zoals de titel al zegt, had ik nog nooit gepekeld.
Na wat speurwerk op het interweb voor het volgende gekozen.
6 eetlepels zout (ben terughoudend met zout. Erbij kan altijd nog)
Wat laurierblaadjes
2 eetlepels peperkorrels
Eetlepel kruidnagel
Een halve liter water verwarmd en het zout er in opgelost.
Hierna overige ingredi?nten toegevoegd samen met 1,5 liter koud water.
De pekel laten afkoelen.
Bovenstaande is afgekeken van blue smoke bbq
Vervolgens 3 oer hammen van beef & steak ca 12 uur laten zwemmen.
Hierna afgedroogd en uurtje terug in koelkast voor verder drogen.
Vervolgens zijn ze 3 uurtjes op de wsm geweest tot een kern van 70 graden.
Bij 65 graden even ingesmeerd met maple syrup mosterd sauce.deze ook geserveerd bij het eten.
De foto's
Op tafel samen met een salade van rucola , cherry tomaten, komkommer en feta
Turks brood met kruiden kaas erbij.
Het was heerlijk.
Wat hebben we geleerd?
Pekel mag best ietsje zouter. Volgende keer 8 eetlepels.
Pekelen is geweldig lekker!!!
Maple syrup mosterd sauce is geweldig lekker!!!
Oer hammen smaken goed, maar er zit een zeen in. Leer moment.
Dit gaat een vervolg krijgen. Ik denk volgende keer kip in de pekel.
Dank voor het kijken.
Rick