patrick1976
Vuurmaker
- Berichten
- 64
Gister voor de eerste keer moinkballs gemaakt volgens het recept van nokos. Kilo gehakt gekruid,
Ballen gedraaid en spek erom,
En natuurlijk na dat ik alle ballen in het spek heb zitten, erachter komen dat ik de bbq rub vergeten ben op de ballen te doen, dus geprobeerd een beetje creatief te zijn, dus maar zoete paprika poeder over het zaakje gestrooid.
Daarna de ballen op de smoker, temp op 120gr, en de timer gezet op 90 minuten. Als rookhout heb ik een stukje kersen en een stukje beukenhout gebruikt.
Ondertussen een lekkere zoete honing bbq saus gemaakt voor de glaze.
Na 90 minuten de glaze aangebracht, en nog een klein half uurtje gewacht tot de ballen klaar waren. Ik moet zeggen, voor de eerste keer waren ze aardig goed gelukt. Was meer dan genoeg voor 5 personen, samen met stokbroodjes met kruidenkaas, was dit een vullende maaltijd.
Ik ben benieuwd, als ik straks mn grill guru elite large heb, hoe de ballen er dan afkomen, want deze lagen op de r?sle smoker f150.
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk

Ballen gedraaid en spek erom,

En natuurlijk na dat ik alle ballen in het spek heb zitten, erachter komen dat ik de bbq rub vergeten ben op de ballen te doen, dus geprobeerd een beetje creatief te zijn, dus maar zoete paprika poeder over het zaakje gestrooid.

Daarna de ballen op de smoker, temp op 120gr, en de timer gezet op 90 minuten. Als rookhout heb ik een stukje kersen en een stukje beukenhout gebruikt.

Ondertussen een lekkere zoete honing bbq saus gemaakt voor de glaze.

Na 90 minuten de glaze aangebracht, en nog een klein half uurtje gewacht tot de ballen klaar waren. Ik moet zeggen, voor de eerste keer waren ze aardig goed gelukt. Was meer dan genoeg voor 5 personen, samen met stokbroodjes met kruidenkaas, was dit een vullende maaltijd.

Ik ben benieuwd, als ik straks mn grill guru elite large heb, hoe de ballen er dan afkomen, want deze lagen op de r?sle smoker f150.
Verzonden vanaf mijn iPad met Tapatalk